Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Žiadna výhovorka, ale krutá pravda: Manželia vyhrali v lotérii, žreb im však zožrali ich psy!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

OREGON - Nechýbalo veľa a manželia Rachel a Nathan Lametomí zo Salemu, by vďaka svojim psíkom prišli o výherný žreb Oregonskej lotérie. Hoci nešlo o veľkú výhru, táto skúsenosť im dala jasne najavo, že musia svojim domácim miláčikom nakupovať viac žuvacích hračiek.

Manželský pár Rachel a Nathan Lametomí investovali 3 doláre (2,98 eur) do žrebu Pharoah’s Gold Crossword dúfajúc, že sa na nich usmeje šťastie a získajú hlavnú cenu v hodnote 25 000 dolárov (24 865 eur), píše unilad.com.

Lístok však veľmi nestrážili a tak sa stal ľahkou korisťou pre ich dvoch psíkov - jedenásťmesačného Applea a dvojročného Jacka. „Z nejakého dôvodu sme nechali žreb na taburetke a oni usúdili, že môže byť chutný,“ spomína si Rachel. „Išla som spať a keď som sa zobudila, bol taký ohryzený, že som si myslela, že sa ani nedá skontrolovať.“

Žiadna výhovorka, ale krutá
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Jej manžel však povedal, že to bude istý „víťaz“ a začal dávať kúsky dohromady. Ako sa ukázalo, veľmi sa nemýlil. Nakoniec totiž vyhrali osem dolárov. Napriek zúfalému stavu žrebu sa zamestnanci lotérie zľutovali a výhru im vyplatili.

Rachel skonštatovala, že budú musieť svojim aljašským klee kai kupovať viac žuvacích hračiek. „Milujeme ich, ale niekedy sú ako blázni.“ Oregonská lotéria v tlačovej správe uvádza, že uplatňuje reklamácie poštou, takže klienti môžu týmto spôsobom posielať svoje výherné žreby, pričom tieto reklamácie sú zvyčajne spracované do desiatich pracovných dní.

„Predstavitelia lotérie odporúčajú, aby ste sa pri každej hre podpísali na zadnú stranu svojich žrebov, aby ste si boli istí, že si budete môcť uplatniť akúkoľvek cenu, ktorú môžete vyhrať. V prípade výhry jackpotu by sa hráči mali poradiť s dôveryhodným finančným poradcom alebo podobným profesionálom, aby vypracovali plán svojich výhier. A hlavne sa uistite, že lístok je mimo dosahu všetkých chlpatých priateľov!“

Viac o téme: PesVýhraŽrebLotéria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu