Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Starosta Benátok vynadal vo VIDEU turistom: Neznesiteľní id**ti! Keď uvidíte, čo vyvádzali, pochopíte

Dvaja mladíci surfovali na kanáli v Benátkach
Dvaja mladíci surfovali na kanáli v Benátkach (Zdroj: Twitter/Luigi Brugnaro)

BENÁTKY – V stredu ráno pristihli dvoch turistov surfujúcich priamo na kanáli v Benátkach. Ohrozili pritom premávku na Grand kanáli, ktorý patrí medzi pamiatky zapísané do svetového dedičstva UNESCO.

Ako informala CNN, viacerí návštevníci pristihli dvoch ľahkomyselných turistov jazdiť na elektrických surfoch po kanáli v Benátkach. Pri jazde sa vyhýbali vodnému autobusu, taxíku a dokonca kľučkovali pri bazilike Salute, jednej z ikonických stavieb v Benátkach. Keď prechádzali pod dreveným mostom Akademia, jeden zo surfistov spadol aj so svojím mobilným telefónom. Ten sa mu však podarilo zachrániť a naďalej natáčal svojho kolegu.

Starosta Benátok Luigi Brugnaro na svojom Twitteri zverejnil video týchto dvoch mladíkov, pričom ich označil za "dvoch neznesiteľných id**tov" a tomu, kto mladíkov na videu spozná zaplatí večeru.

Nevieme či niekto jeho ponuku prijal, alebo sa ich nakoniec podarilo vypátrať polícií, neskôr však starosta informoval, že vandali boli identifikovaní. Ich surfy v hodnote 25000 eur boli skonfiškované a mladíci dostali pokutu 1500 eur za ohrozenie premávky na kanáli. Za nevhodné správanie a zlý imidž pre mesto boli vyhostení a právnici zastupujúci mesto Benátky budú vraj kontaktovať aj ich konzulát.

Viac o téme: VandalizmusBenátky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu