Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO stromu ohromilo tisíce ľudí: Pozrite, čo dokáže, to ste ešte nikdy nevideli!

(Zdroj: Youtube/ViralHog)

CALGARY - Na internete sa objavilo strašidelné video, ktoré zachytáva dýchajúci strom. Zábery zmiatli mnohých užívateľov sociálnych sietí. Ďalší sa pokúšali nájsť možnú príčinu tohto bizarného javu. Našli sa aj takí, ktorí video prirovnali k populárnemu seriálu Stranger Things.

Krátke video dýchajúceho stromu sa objavilo na youtubovom kanáli Viral Hog. Bolo nakrútené v kanadskom Calgary ešte v júni. "Calgary zažilo silné zrážky (očakávalo sa sto milimetrov) a silný vietor (nárazy 70 až 90 kilometrov za hodinu)," píše sa v príspevku. 

Autorom záberov je muž, ktorý odstraňoval zničené stromy. "Po odstránení niekoľkých stromov, ktoré spadli a zostali zavesené na iných stromoch, sme počuli hlasné prasknutie a uvideli tento strom," uviedol. Fúkajúci vietor podľa neho spôsobil, že strom vyzeral, akoby dýchal. Od uverejnenia získalo video viac ako päť miliónov zhliadnutí a približne 44-tisíc pozitívnych reakcií. "Vyzerá to ako niečo zo Stranger Things, je to trochu strašidelné," napísal jeden z komentujúcich. "Strom má trhlinu a je veterno, takže keď sa nakloní v dôsledku vetra, trhlina sa rozšíri," vysvetlila iná osoba. 

Začiatkom tohto roka sa na sociálnych sieťach objavil ďalší príspevok, ktorý zachytával vodu vytekajúcu z moruše. Tento jav sa vyskytuje raz ročne a trvá len niekoľko dní. Stáva sa to kvôli podzemným prameňom, ktoré sa pri silných dažďoch prelievajú a vytvárajú vysoký tlak, ktorý spôsobuje vyvieranie vody z kmeňa stromu.

Viac o téme: StromDýchanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu