Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Had zožral to, čo nemal: Keď zistíte, čo mu našli v tele! A dokonca sa kvôli tomu zasekol v plote

(Zdroj: Facebook/Northern Colorado Wildlife Center)

WELD COUNTY - Organizácia Northern Colorado Wildlife Center informovala na sociálnej sieti o kurióznej záchrane plaza, ktorý prehltol golfové loptičky. Jeho stav sa podľa posledných informácií zlepšuje a dokonca sa mu prinavrátil apetít.

Veľkú smolu mal had, ktorý si pomýlil vajcia s golfovými loptičkami a následne sa zamotal v plote. "Nuž, toto nevidíme každý deň. Náš tím bol povolaný na pomoc hadovi, ktorý uviazol v plote po tom, čo v kurníku prehltol dve golfové loptičky, keď si ich splietol so slepačími vajcami," píšu ochranári na Facebooku. Zverejnili aj fotografie, na ktorých vidieť loptičky uviaznuté v tele užovky býčej s tým, že tieto cudzie predmety mu spôsobili vážnu blokádu čriev. 

 

Well you don’t see this every day… Our team was called to help this bullsnake who became stuck in a fence after...

Posted by Northern Colorado Wildlife Center on Monday, July 25, 2022

Plazovi pomohli zbaviť sa loptičiek špeciálnymi techníkami. "Pomalý proces trval Kate a Michele približne tridsať minút. Bolo nevyhnutné, aby boli loptičky rýchlo a bezpečne odstránené, aby had nemusel podstúpiť operáciu." 

Na ďalšej fotke je zachytený aj pár golfových loptičiek, ktorý záchranári vytiahli z tela užovky. Centrum informovalo, že hadovi sa darí veľmi dobre a má len menšie bolesti. "Samozrejme, že bol hladný a už zjedol malú porciu," doplnili. Hady pomáhajú udržiavať rovnováhu v ekosystéme. Eliminujú najmä populáciu hlodavcov, ktorých počet by v prípade úbytku hadov mohol neúmerne narastať.

Viac o téme: HadColorado
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu