Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na internete sa šíri nebezpečná výzva: Naštartovanie auta značky Kia pomocou USB! Žene takto vykradli auto

(Zdroj: Youtube/WTHR)

LAPEL - Žene neznámi lupiči vykradli auto kvôli najnovšej tiktokovej výzve, v ktorej sa ľudia snažia naštartovať autá značky Kia len pomocou USB kábla. Vodičke odtiaľ zmizli drahé veci, no aj zdravotné karty jej detí. Výzvu odcudzuje a tvrdí, že TikTok by mal zodpovedať za to, čo je na ňom uverejnené.

Na sociálnych sieťach sa šíri nová výzva. Ľudia sa v nej pokúšajú naštartovať svoje autá značky Kia iba pomocou USB kábla z nabíjačky v zapaľovaní bez použitia kľúčov. Prvé takéto video sa objavilo začiatkom júla. Zachytáva muža, ktorý USB káblom úspešne naštartoval svoje auto. Musel pritom odkryť celú zapaľovaciu skrinku, čo pôsobilo nebezpečne. 

 

Todays world is beyond messed up. This video actually shows it is possible to start a KIA soul with a phone charger....

Posted by Alissa Smart on Thursday, July 21, 2022

Napriek nebezpečenstvu výzvy sa zdá, že množstvo ľudí sa ju rozhodlo vyskúšať. Niektorí však zašli trochu ďalej. Svoje o tom vie Alissa Smartová z amerického štátu Indiana, ktorej zlodeji zničili auto s cennosťami vo vnútri. Nielenže hodnotné veci ukradli, ale tiež sa pokúšali naštartovať auto prostredníctvom USB kábla. "Bola som vystrašená, znepokojená a zmätená z toho, ako niekto môže vidieť dve autosedačky a tašku na plienky a napriek tomu spáchať taký obludný čin," hovorí. 

Alissa verí, že páchateľmi sú zrejme tínedžeri. "Prikláňam sa k tínedžerom na základe skutočnosti, že po ceste ukradli bicykle a potom Mountain Dew (perlivý nealkoholický nápoj, pozn. red.) z garáže mojich rodičov a všetko zahodili po ceste, keď sa vracali a pokúsili sa ukradnúť moju Kia Soul." Smartovej z auta zmizla aj peňaženka, v ktorej boli zdravotné karty jej detí. Incident nahlásila polícii v meste Lapel. 

Napokon dodala, že výzva s autami značky Kia ju znechutila. „Naozaj nechápem, ako si ľudia môžu myslieť, že je v poriadku zverejňovať kriminálne činy, nieto sa na nich ešte podieľať, keď ich vidia na internete,“ uviedla Smartová. Želá si, aby TikTok zodpovedal za to, čo je uverejnené na sociálnej sieti.

Viac o téme: KrádežVýzvaKiaTikTok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu