Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dovolenkár vyriešil sedem rokov starú záhadu: Stačil pohľad na FOTO a na jeho tričko

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Rory Fitzgerald)

SYDNEY - Muž získal fotoaparát, ktorý stratil pred takmer siedmimi rokmi. Stalo sa tak vďaka jeho dobre identifikovateľnému tričku, ktoré má oblečené na jednej z fotiek. Foťák našiel britský dovolenkár na dne zálivu v austrálskom Sydney. Snímky z neho zverejnil na Facebooku a po dlhom pátraní sa mu konečne podarilo nájsť majiteľa.

Rory Fitzgerald zbadal na dne zálivu Balmoral záhadný fotoaparát. Stalo sa tak ešte v roku 2015 a odvtedy hľadal jeho majiteľa. Samotné zariadenie bolo nenávratne poškodené, ale na Fitzgeraldovo prekvapenie pamäťová karta obsahovala niekoľko záberov. V júli 2015 zverejnil jednu z fotografií na Facebooku. "Možno je to dlhá cesta, ale snažím sa niekoho znovu spojiť so stratenou pamäťovou kartou, ktorú som našiel počas návštevy Austrálie," napísal vo svojom príspevku. 

Dovolenkár vyriešil sedem rokov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Rory Fitzgerald)

Medzi indíciami, ktoré mal k dispozícii, boli zábery singapurského vodičského preukazu Lee Lishenga, Lydona a muža v pretekárskom tričku z pretekov Marina 21k v Singapure. Rory si myslel, že je jeho snaha márna, až kým v roku 2020 z ničoho nič nedostal správu od niekoho, kto tvrdil, že je vlastníkom fotoaparátu, píše denník New Zealand Herald. Lydon zrejme narazil na príspevok, keď si googlil svoje meno. "No, Facebook urobil svoje," uviedol Rory vo veľmi neskorej aktualizácii príspevku. 

Lydon a Fitzgerald sa konečne stretli minulý týždeň po tom, čo bol na návšteve Spojeného kráľovstva na svadbe priateľa. "Dnes som sa stretol s Lyndonom Leem a znovu ho spojil s jeho dávno stratenými fotografickými spomienkami," napísal Brit. Nakoniec sa ukázalo, že muž v tričku nebol Lydon, ale jeho kamarát. Ten okamžite rozpoznal fotky a vynorili sa mu spomienky na cestu do Austrálie. 

Dovolenkár vyriešil sedem rokov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Pixabay)

Rory, ktorý je diaľkovým plavcom, cestuje po svete na súťaže a podujatia. Povedal, že dobrodružstvo s pamäťovou kartou bolo poučením, že to, čo ide na sociálne siete, zostane na sociálnych sieťach navždy a niekedy to nie je zlé. "Plávam po celom svete a nachádzam v mori veľa vecí, najčastejšie golfové loptičky. Rád robím správnu vec a vraciam predmety tam, kam patria," uzavrel. 

Viac o téme: FotoaparátZáhadaSydney
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu