Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Policajt sfalšoval test na COVID-19, aby dostal voľno: Neuveríte, ako to dosiahol

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LANCASHIRE - Policajt v zácviku si mal lepšie premyslieť svoje konanie. Potreboval voľno a za najjednoduchšiu možnosť považoval to, že sa preukáže pozitívnym covid testom. Problém bol však v tom, že infikovaný nebol. Napadlo mu preto niečo šialené.

Ahmed Anwari z grófstva Lancashire oznámil svojim nadriadeným prostredníctvom online rozhovoru, že sa musí zostať v domácej izolácii, pretože mu vyšiel pozitívny test na koronavírus, informuje Sky News. Ako dôkaz mal poslať fotografiu s výsledkom testu. Nadriadení však rýchlo zistili, že ide o falošný výsledok.

Na snímke, ktorú poslal Anwari ako dôkaz, boli totiž jasne viditeľné čiarky, ktoré tam niekto dokreslil rukou. Po tom, ako jeho šéf odhalil, že ide o podvrh, sa Ahmed sám priznal. Nasledujúci deň dal výpoveď.

Policajt sfalšoval test na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Tamojší náčelník polície v Lancasshire Chris Rowley, ktorý viedol pojednávanie voči Anwarimu, uviedol, že policajt v zácviku porušil štandardy profesionálneho správania a dopustil sa tým hrubého pochybenia. "Keby bol pán Anwari aj po tomto skutku členom lancashirskej polície, čelil by istému prepusteniu. Policajti musia mať vždy na pamäti, že verejnosť od nich očakáva vysoké štandardy profesionálneho správania." Ahmed sa pojednávania nezúčastnil a nemal ani právneho zástupcu. 

Viac o téme: SfalšovaniePolícia Veľká BritániaLancasshireCovid test
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu