Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nebaví vás dlhé čakanie na batožinu na letisku? Jednoduchý trik, ako sa k nej dostať čo najrýchlejšie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WASHINGTON - Nie je nič horšie, ako na letisku čakať na batožinu. Existuje však jeden spôsob, ako ju môžete získať medzi prvými. Pracovník regionálneho letiska v USA prezradil, že vďaka jednoduchému triku už viac nebudete čakať v rade. Rovnako môžete využiť aj túto aplikáciu.

Pravdepodobne každý už zažil nekonečné čakanie na batožinu na letisku. Vďaka jednému triku sa dá ale tomu vyhnúť. Urýchliť čakanie môže vyzdvihnutie bezplatnej nálepky s nápisom "krehké" od personálu letiska a jej priloženie na batožinu. Táto totiž odchádza do lietadla ako posledná, a preto prichádza na pás ako prvá. Ak sa však chystáte označovať batožinu, radšej neuvádzajte svoju adresu. Príležitostní zlodeji tak môžu zistiť, kde bývate a keďže vedia, že nebudete doma, môžu vykradnúť vašu nehnuteľnosť. 

Nebaví vás dlhé čakanie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Našťastie existuje ďalší spôsob, ako znásobiť šance na minimálne čakanie. Thomas Lo Sciuto, pracovník na rampe a agent na regionálnom letisku v USA, radí, aby ste odovzdali batožinu ako posledný. Má to rovnaký efekt ako pri prvej rade - váš kufor bude naložený do lietadla ako posledný a vyložený ako prvá. "Tašky sú vždy naložené spredu dozadu na vozíky, takže ak sa odbavíte ako posledný, vaša batožina bude v poslednom vozíku," vysvetlil na stránke Quora

Ak sa obávate, že vás na letisku nestihnú odbaviť, využite aplikáciu TripIt. Tá vám umožní naplánovať si čas potrebný na to, aby ste sa pohodlne dostali k nástupnej bráne. TripIt poskytuje ľuďom možnosť skontrolovať veľkosť radu pri bezpečnostnej kontrole ešte predtým, než sa vôbec dostanú na letisko. Nový prírastok do cestovnej aplikácie monitoruje bezpečnostné rady na letiskách v reálnom čase pomocou senzorov na sledovanie pohybu cestujúcich v radoch. V súčasnosti je aplikácia navrhnutá len pre niekoľko amerických letísk, ako je Orlando International a Denver International. V budúcnosti sa však plánuje jej rozšírenie na viaceré miesta.

Viac o téme: DovolenkaLetiskoBatožinaCestovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu