Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Na brehu rieky objavili potápača v bezvedomí: A keď videli, čo leží vedľa neho!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

CANBERRA - Austrálska polícia vyšetruje incident, pri ktorom bol na brehu rieky Hunter nájdený potápač v bezvedomí s modernou výstrojou. Vedľa neho ležali balíčky s kokaínom v hodnote 20 miliónov austrálskych dolárov (vyše 13 miliónov eur). Muža, ktorý bol podľa polície cudzinec, našiel náhodný okoloidúci.

Podľa denníka The Sydney Morning Herald polícia hľadá dvoch ľudí, ktorí mali potápačov nechať bez pomoci. Incident, ktorý sa odohral v pondelok v Novom Južnom Walese, označuje polícia za nevydarený pokus o odovzdanie zásielky drog pochádzajúcej zrejme z Argentíny.

Vo vode blízko potápača sa našli sáčky s kokaínom o celkovej hmotnosti 50 kilogramov. Polícia sa domnieva, že smrť muža súvisí s nákladnou loďou Arety, ktorá v nedeľu dorazila do Newcastlu z Argentíny. Detektív Robert Critchlow povedal, že drogu mali na breh dopraviť ešte dvaja ďalší muži. "Je odporné, že toho človeka nechali umrieť a utiekli," povedal Critchlow.

Polícia získala informáciu, že v nedeľu o polnoci boli pri lodi Arety dve menšie lode, jeden nafukovací a jeden motorový čln. Polícia požiadala verejnosť, aby pomohla pri identifikácii lodí aj mŕtvej osoby. Muž bol vybavený kvalitným potápačským výstrojom austrálskej výroby.

Viac o téme: DrogyKokaínAustráliaCanberra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu