Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mladík nastražil kameru v lese na Turci: Neuveriteľné divadlo, toto zachytilo VIDEO

Líščie mláďa v pozadí
Líščie mláďa v pozadí (Zdroj: Youtube/TURIECFOTO)

TURIEC - Príroda si žije po svojom. Niekedy je radosť sledovať, ako sa zvieratá v divočine správajú. Človek to môže všetko vidieť vďaka výkonnejším kamerám s čoraz lepším zobrazením. Podobný kúsok sa podarilo zachytiť aj na Slovensku. Toto zviera sa už z bližšej perspektívy naozaj vidieť nedá.

Vaše tipy

Človek by nikdy nevedel, ako žijú zvieratá v divočine, keby sme nevymysleli snímacie kamery a fotopasce. Vďaka nim sa podarilo ľudstvu odhaliť skutočnú tvár prírody. 

Na Youtube bolo uverejnené video, ktorého autor "TURIECFOTO" uviedol, že umiestnil svoju GoPro kameru neďaleko miesta, kde sa hrala skupinka líščích mláďat. "Pri líščich norách nikdy nie je nuda. Skúsil som tam nastražiť svoju GOPRO s motion detekciou a výsledok na seba nenechal dlho čakať." Bol to ohromujúci zážitok. Jedno mláďa spozorovalo, ako ho kamera sníma, ale namiesto toho, aby sa rozbehlo ukryť, začalo sa s ňou hrať. 

Na videu je jasne vidieť, ako líška behá okolo kamery, snaží sa ju chytiť labou a oňuchať svojho nového kamaráta. Neskôr si to všimnú aj jej súrodenci a pribehnú pred kameru. Je ich toľko, že ju napokon zhodia nabok. O krásne zábery však nie je núdza ani potom. Každé mláďa sa snaží dostať pred kameru a spoznať svojho nového kamaráta. Príroda je skutočne fascinujúca.
 

Viac o téme: LíškaSlovenskoTuriec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu