Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Bezpečnostní experti varujú používateľov Gmailu a Outlooku: Na tento e-mail nikdy neklikajte!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages)

LONDÝN - Používatelia služieb Gmail a Outlook by si mali dávať pozor na nebezpečný e-mail, prostredníctvom ktorého sa hackeri vediať dostať do ich účtu. Najnovší trik spočíva v lákaní nič netušiacich ľudí na bezplatný darček v hodnote desiatok eur. K prípadu sa vyjadrila aj spoločnosť, za ktorú sa podvodníci vydávajú.

Britskí bezpečnostní experti varujú používateľov služieb Google a Outlook pred nebezpečným e-mailom. Rovnako by sa mali mať na pozore aj používatelia iných e-mailových služieb. Najnovšie sa v mailových schránkach Britov objavuje e-mail o bezplatnom darčeku v hodnote 50 libier (58 eur) od donáškovej služby Just Eat. Každý, kto klikne na odkaz v správe a myslí si, že dostane jedlo zadarmo, môže odhaliť svoje osobné údaje vrátane e-mailových adries, hesiel a dokonca aj bankových údajov. Tento podvod je obzvlášť znepokojujúci, pretože sa zdá, že správa pochádza z oficiálneho účtu Just Eat s názvom Just@eat. 

Bezpečnostní experti varujú používateľov
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Podvodníci tiež pridali odpočítavanie, vďaka ktorému sa tí, ktorí správu dostanú, ponáhľajú využiť zdanlivú ponuku bez toho, aby premýšľali o tom, že môže ísť o podvod. Odhalili ho pracovníci softvérovej firmy ProPrivacy. "Je dôležité, aby boli spotrebitelia v Británii informovaní o falošnom poukaze Just Eat v hodnote 50 libier, ktorý používajú podvodníci na prilákanie obetí. Podvod využíva časovač na odpočítavanie, aby vyvinul tlak na obete a povzbudil ich, aby klikli na pochybný odkaz a poskytli svoje osobné informácie," povedal expert na na digitálne súkromie z ProPrivacy Ray Walsh. 

K podvodu sa vyjadrila už aj samotná donášková služba. "Just Eat vás nikdy nebude žiadať o váš dátum narodenia, bankové údaje, adresu, žiadny doklad totožnosti ani o používateľské meno a heslo do Centra partnerov. Tieto informácie budete musieť poskytnúť iba vtedy, keď sa prvýkrát prihlásite do programu Just Eat," uviedla v oficiálnom stanovisku. 

Viac o téme: PodvodGmailOutlook
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu