Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO bizarného úkazu: Delfíny sa hrali s anakondou, ale čo ten pikantný detail?!

Amazonské delfíny sa hrajú s anakondou Beni. Zobraziť galériu (2)
Amazonské delfíny sa hrajú s anakondou Beni. (Zdroj: Twitter/Ecology)

TIJAMUCHI - Príroda nás vie prekvapiť tými najneuveriteľnejšími úkazmi. Jeden z nich sa nedávno odohral v Južnej Amerike. Zvieratá ako delfín a had by sme nespájali ani v tých najdivokejších snoch, ale prírode sa to predsa len podarilo. A dokonca sa to podarilo zaznamenať na kameru.

Výskumníci v Bolívii zachytili vzácne stretnutie medzi riečnymi delfínmi a anakondou. Dvaja dospelí samci delfína držali v jednom momente veľkého hada. Tento veľmi nezvyčajný prejav si vedci vysvetlili ako sexuálne vzrušenie. S hadom sa jednoducho hrali, uvádza Insider. 

Scéna sa odohrala v rieke Tijamuchi. Anakonda druhu beni patrí medzi najväčšie dravce v oblasti. Úkaz bol zachytený ešte v auguste 2021, no experti ho opísali pre časopis Ecology až v apríli tohto roku. Po príchode na miesto ihneď zbadali skupinu delfínov a začali fotiť. Až keď si prezreli svoje prvé zábery, uvedomili si, že delfíny nesú v ústach hada. Nepokúšali sa ho zožrať, len sa s ním hrali. Ako ďalej vysvetlili, túto hru pozorovali zhruba sedem minút. Pri neskoršom prezeraní fotografií vedci spozorovali, že delfíny mali stoporené penisy, čo viedlo k teórii, že ide o sexuálnu hru. U cicavcov sú sexuálne hry zdokumentované takmer pri každom druhu, no medzi bolívijským riečnym delfínom a anakondou Beni ide o vôbec prvý fyzický nenásilný kontakt. 

Keďže mal had takmer celý čas ponorenú hlavu, dá sa predpokladať, že zahynul. Okrem toho sa objavila aj teória o tom, že dospelé delfíny učili svoje mláďatá, ktoré boli nablízku, ako sa ochrániť pred týmto predátorom, prípadne mohlo ísť o vábenie samíc v čase párenia. 

Viac o téme: DelfínAnakondaBolíviaAmazonka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu