Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Lekár pacientke vyšetroval brucho: Zo správy, ktorú neskôr poslal, sa jej zdvihol žalúdok

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUNBURY - Lekár, ktorý bol odsúdený za sexuálne napadnutie pacientky na pohotovostnom oddelení v Západnej Austrálii, má zákaz vykonávať svoju prácu na viac ako sedem rokov. Pacientku niekoľkokrát kontaktoval aj po spáchaní činu. Bývalý chirurg musí tiež zaplatiť trovy lekárskej rade v hodnote tisícok dolárov.

Bývalý chirurg z nemocnice Priyantha Padmike Dayananda v meste Bunbury bol v júni 2019 odsúdený na tri roky väzenia za sexuálne napadnutie pacientky počas vyšetrenia brucha v decembri 2017. Žene volal a písal ešte niekoľko týždňov po sexuálnom napadnutí. "Pamätáš sa, že som sa na pohotovosti dotýkal tvojho krásneho brucha?" píše sa v jednej zo správ. 

Lekár pacientke vyšetroval brucho:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Po odsúdení posunul lekár svoj prípad na austrálsky Odvolací súd, ale záležitosť bola minulý rok zamietnutá. Tento mesiac sa dohodol s Austrálskou lekárskou radou po tom, čo proti nemu začali disciplinárne konanie. Štátny správny tribunál rozhodol, že sa "správal spôsobom, ktorý predstavuje profesionálne pochybenie". Dayananda dostal zákaz žiadať o registráciu ako praktický lekár na 7,5 roka. Bolo mu tiež nariadené zaplatiť Austrálskej lekárskej rade 10 000 austrálskych dolárov (6 800 eur) ako trovy.

Viac o téme: LekárPacientkaSexuálne napadnutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu