Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Žena dorazila na letisko, keď ju stopli úradníci: Pre malý detail v pase jej nedovolili odletieť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SYDNEY - Drobné poškodenie pasu zabránilo žene s rodinou presťahovať sa z Austrálie do zámoria. Jej malé dieťa totiž pravdepodobne v chvíli nepozornosti požulo stránky dokladu totožnosti. Na chvíľu sa z nich kvôli tomu stali prakticky bezdomovci. Napriek nepríjemnostiam sa im podarilo presťahovať do inej krajiny.

Lindsey Grayová sa v marci presťahovala zo Sydney na Nový Zéland so svojím partnerom a ročným synom Douglasom, ktorí už boli obaja občanmi Nového Zélandu. Po niekoľkých mesiacoch čakania na cestovné povolenie ho konečne dostala. Až keď dorazila na medzinárodné letisko v Sydney, imigrační úradníci si všimli menšie poškodenie niekoľkých strán v jej pase. V dôsledku toho nemohla žena nastúpiť do lietadla. Počas chvíle nepozornosti muselo batoľa nájsť pas a požuť okraje. 

 

How a tiny detail on an Australian woman's passport prevented her from flying to New Zealand while moving with her...

Posted by EuMail24 on Wednesday, April 27, 2022

"Keď novozélandskí imigrační úradníci videli požuté stránky v mojom pase, vôbec ich to nepotešilo. Povedali mi, že to mohlo byť zmanipulované, a preto mi nebude dovolené cestovať," povedala Grayová Yahoo News. Keďže hranice Nového Zélandu boli v tom čase zatvorené, jej pas musel skontrolovať imigračný úradník. Bežné opotrebovanie pasov by malo byť podľa austrálskeho ministerstva zahraničných vecí a obchodu v poriadku, len vážnejšie poškodenia bránia cestovaniu. Vážne poškodenie zahŕňa značky naprieč stránkou s fotografiou, roztrhnutia, prestrihnutia a odstránenie strán. 

Po tom, čo sa sťahovanie rodiny z dôvodu pandémie neustále odďaľovalo, Lindsey považovala túto skúsenosť za veľmi znepokojujúcu a drahú. "Náš dom sme už predali a všetok majetok sme odoslali na Nový Zéland, takže sme boli v Austrálii fakticky bezdomovci." V dôsledku toho musela rodina zostať v hoteli, kým čakala na núdzový pas, ktorý stál 533 austrálskych dolárov (360 eur) a nové testy na COVID-19. Napriek tomu všetkému mohli nasledujúci deň odletieť, pričom Grayová chválila zamestnancov spoločnosti Qantas a pasových úradov za to, že boli takí súcitní. "Najlepšia časť tohto príbehu je, že moja napuchnutá, utrápená a uplakaná tvár je teraz v mojom pase na najbližších desať rokov," zažartovala. 

Viac o téme: PasCestovanie Doklad totožnosti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu