Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Turisti sa plavili po jazere, keď ich ohromil pohľad na radar: Záhadné FOTO z hlbín

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Tom Ingram)

FORT AUGUSTUS - Tom Ingram z Portsmouthu spozoroval počas výletnej plavby na jazere Loch Ness na sonárnom radare veľký neznámy objekt ukrývajúci sa pod hladinou. Jeho snímka sa neskôr ocitla v oficiálnom registri, kde prispievajú ľudia, ktorí sú presvedčení o tom, že práve im sa podarilo zachytiť slávnu a legendami opradenú príšeru.

Cestujúci na výletnej lodi plaviacej sa po jazere Loch Ness môžu vďaka sonárnemu radaru pozorovať objekty pod hladinou. Práve takýto záznam upútal pozornosť Toma Ingrama, ktorý si všimol, že v hĺbke 120 metrov sa nachádza nejaký veľký objekt. Meral približne deväť metrov a keďže bol zhruba na mieste, kde údajne spozorovali lochnesku pred dvomi rokmi, Tom sa domnieva, že aj v tomto prípade je to ona. 

"Šli sme na jednu z pravidelných plavieb z Fort Augustus, aby sme urobili nejaké fotky jazera. Asi v polovici plavby, pri Invermoristone, nás upozornili na zvláštny útvar na sonare. Najprv sme si mysleli, že je to súčasť výletu a ide o nejakú atrakciu pre turistov, ale veľmi rýchlo sme pochopili, že sa naozaj pozeráme na niečo živé a veľké," spomína Angličan. Jeho záber neskôr pribudol do Oficiálneho registra na pozorovanie Loch Ness príšery ako druhý dôkaz o jej existencii v roku 2022. 

Turisti sa plavili po
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Záhadné zábery z hlbín známeho jazera sa objavili aj v roku 2020. Vďaka radaru ich zbadal kapitán lode Spirit of Loch Ness Ronald Mackenzie pri Invermoristone. V tom období sa o nich hovorilo ako o najpresvedčivejšom dôkaze o existencii mýtického stvorenia. Objekt dosahoval dĺžku takmer 12 metrov a nachádzal sa asi 150 metrov pod hladinou. Sonárny špecialista Craig Wallace označil záznam za veľmi zaujímavý, keďže na ňom boli vidno veľké a zreteľné kontakty nachádzajúce sa blízko dna. 

"Ingramova snímka ukazuje, že v hlbinách jazera niečo je a tento záber je stopercentne pravý. Takže do tohto teritória sa nasťahoval nejaký veľký tvor. Môže to byť krok k zisteniu, aký druh živočícha je Nessie. Stále sa najviac prikláňam k teórii, že ide o veľkú rybu, najskôr o sumca," uviedol expert na problematiku Lochneskej príšery Steve Feltham. 

Viac o téme: LochneskaZáhadaNessieLoch Ness
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu