Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Optická ilúzia na FOTO prezradí o vás dôležitú vec: Poriadne sa pozrite, akého bežca vidíte?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter/The Athletic Mentality)

LONDÝN - Obrázok, na ktorom je silueta muža v šprintérskej póze, dokáže odhaliť, aké myšlienkové pochody sa práve odohrávajú vo vašej hlave. Od ľudí, ktorý sa na túto ilúziu pozerajú, sa vyžaduje, aby identifikovali, či postava beží smerom k nim alebo od nich.

Fotka bola zverejnená spoločnosťou Fact Factories, ktorá uviedla, že ide o súčasť projektu. Cieľom bolo odhaliť, či majú ľudia "mužský" alebo "ženský" mozog.

Muž, ktorý beží smerom k vám

Fact Factories uviedla, že ľudia, ktorí vidia muža bežiaceho k nim majú viac "mužský" mozog. V ďalšom opise vlastností takýchto ľudí sa spomína, že sa snažia riešiť svoje problémy a prekonávať ťažké životné prekážky s využitím analytických schopností a správneho myslenia. Keď ich niečo zaujme, rýchlo sa to dokážu naučiť. "Vynaložíte na to všetku svoju energiu, až pokým neprídete na to, ako k danej veci pristupovať." Keď prídu s nápadom alebo majú na niečo vyhranený názor, sú pripravení ho podložiť presvedčivými argumentmi, pretože sú si istí sami sebou. Nie sú však dobrí v multitaskingu, teda súbežnom spracovaní viacerých úloh naraz. 

Muž, ktorý od vás uteká

Títo ľudia majú viac "ženský" mozog. To znamená, že ich analytické schopnosti a uvažovanie sú na maxime. Spoliehajú sa na svoje zmysly a uvažovanie a pri rozhodovaní sa zbytočne neponáhľajú. Ich mozog je na tom najlepšie, keď sa ponoria do niečoho kreatívneho. V oblasti multitaskingu patria medzi najlepších a majú úžasnú pamäť. Vždy sa môžu spoľahnúť na svoju intuíciu a vynikajúce zmysly. 

Optická ilúzia na FOTO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Vedci už desaťročia pracujú na zbúraní mýtov a stereotypov o fungovaní ženského a mužského mozgu. Známa neurovedkyňa Daphna Joelová v roku 2009 na Tel Avivskej univerzite dokonca otvorila kurz venovaný tejto horúcej téme. Iní odborníci sa domnievajú, že by sa mal prehodnotiť celý koncept rodu a rodových rolí, zatiaľ čo ďalší tvrdia, že klasifikovať niektoré časti mozgu ako ženské a mužské je úplne zbytočné.

Viac o téme: MozogOptická ilúzia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu