Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Tehotná žena mala podľa ultrazvuku čakať dvojičky: Zostala v šoku, keď zistila, čo naozaj nosí pod srdcom

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia.sk)

RATLAM - Žena z Indie porodila dieťa, ktoré sa narodilo s dvoma hlavami, tromi rukami a dvoma srdcami. Až po pôrode zistila, že nečaká dvojičky, ale dve deti spojené jedným trupom. Dôvodom je zriedkavá abnormalita nazývaná dicefalický parapagus. Lekári žiadnu operáciu zatiaľ neplánujú.

Lekári na základe ultrazvukového vyšetrenia oznámili nastávajúcej matke Shaheen Khanovej z indického Ratlamu, že čaká dvojičky. Zostali však v šoku, keď sa ukázalo, že v skutočnosti nosila pod srdcom dve deti spojené jedným trupom. Dôvodom je zriedkavá abnormalita nazývaná dicefalický parapagus, ktorá sa zvyčajne považuje za smrteľnú a často vedie k narodeniu mŕtveho dieťaťa. 

FOTO Tehotná žena mala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Zostáva nejasné, či lekári s novým prírastkom zaobchádzajú ako so siamskými dvojčatami alebo ako s jedným dieťaťom. "Tieto prípady sú zriedkavé a stav bábätiek zostáva neistý, najmä v prvých dňoch. Vzhľadom na to sme ich nechali na pozorovaní," informovala nemocnica. 

FOTO Tehotná žena mala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Minulý rok lekári oddelili pár siamských dvojčiat po tom, čo podstúpili vyčerpávajúcu 16-hodinovú operáciu. Zákrok, pri ktorom by sa dopustenie sebemenšej chyby mohlo skončiť smrťou detí, si vyžiadal tím 25 zdravotníckych pracovníkov vrátane desiatich chirurgov. "Stále sú vnímané ako jedna osoba. Je pre nás ťažké si predstaviť, že by sme boli s niekým takto prepojení," povedal Noor ul Owase Jeelani z Great Ormond Street, ktorý viedol operáciu.

Viac o téme: DvojičkySiamské dvojčatáTehotenstvo India
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu