Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Penis vyvolal na vidieku obrovský rozruch: Mimoriadne trápny okamih pre zdravotníkov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DILLÍ - Gumový penis, ktorý zdravotníci používajú ako súčasť výukovej sady pre plánovanie rodičovstva a predvádzajú na ňom, ako sa správne nasadzuje kondóm, vyvolal veľký rozruch na indickom vidieku, kde je stále tabu hovoriť o sexe. Informoval o tom spravodajský server The Guardian.

Niektorí členovia vládnucej indickej ľudovej strany (BJP) vyzvali na stiahnutie týchto sád a ospravedlnení zdravotníckym pracovníkom. Jeden zo zákonodarcov BJP v štáte Maháráštra uviedol, že miestna vláda, ktorá používanie sady zaviedla, stratila rozum. Ďalší chce, aby sa vláda zdravotníkom ospravedlnila za všetky trápne okamihy, ktoré im spôsobila. 

Penis vyvolal na vidieku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Jednou z úloh vidieckych zdravotníkov je vzdelávať vidiečanov ohľadom plánovania rodiny a antikoncepcie. Aby bol ich výklad názornejší, dostali lekári v Maháráštre 25 000 nových sád, ktoré namiesto brožúr obsahujú gumový penis a maternicu. Zatiaľ čo maternica žiadnu reakciu nevyvolala, penis sa stal hromozvodom kritiky. Doktorka Archana Patilová, ktorá vedie odbor verejného zdravia v danom štáte, súpravy obhajuje s tým, že pomáhajú zdravotníkom vysvetľovať otázky spojené s plánovaným rodičovstvom. Mnoho zdravotníkov, ktorí majú osvetovú kampaň viesť, ale tiež pochádza z vidieckeho prostredia a predvádzanie čohokoľvek so sexuálne explicitnými pomôckami pre nich môže byť veľmi nepríjemné. Nové súpravy by tak mohli mať presne opačný účinok; v snahe vyhnúť sa trápnym momentom nebudú zdravotníci radšej vôbec hovoriť o sexe, obávajú sa niektorí odborníci. 

Sexuálna výchova je pritom v Indii dosť dôležitá téma. Popredný indický sexuálny terapeut, lekár Mahinder Vaca, ktorý zomrel v roku 2020, hovorieval, že mnoho jeho pacientov tvorili páry, ktoré ho vyhľadali pre neschopnosť počať dieťa. Po krátkom rozhovore Vaca často zistil, že pre neznalosť ľudskej anatómie nevykonávali súlož správne. 

Viac o téme: PenisKondómSexuálna výchovaIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu