Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO Vďaka tomuto triku si na WhatsAppe viete pozrieť aj správy, ktoré už niekto vymazal

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Vedeli ste, že v aplikácii WhatsApp je možné obnoviť odstránené správy pomocou málo známeho, ale miestami až nebezpečne jednoduchého triku cez uloženú históriu upozornení? O tejto skutočnosti informuje v TikTok videu technický guru vystupujúci pod prezývkou "Ta Tech Tips".

V aplikácii WhatsApp je možné prezerať si správy aj v prípade, ak ste ich odstránili. Technický guru zdieľal video, v ktorom presne vysvetľuje, ako si môžete pozrieť odstránené správy na zariadení so systémom Android. Je to možné cez nastavenia v telefóne. Potom je potrebné nájsť históriu upozornení a zapnúť ju. "Keď sme na chate, kde niekto vymazal správu a ty chceš vedieť, čo v nej bolo," začína vysvetľovať autor príspevku. Ak teda dostanete správu, ktorú neskôr jej odosielateľ odstránil, stále si ju budete môcť pozrieť v histórii upozornení. Stačí si prejsť už spomínanú históriu upozornení a kliknúť na položku "nedávno odmietnuté". 

Takto to však nefunguje na iPhonoch, pretože nemajú funkciu denníka upozornení, ale to sa môže v budúcnosti zmeniť. Odstránenie správ vám umožňuje vymazať určité texty z individuálnych alebo skupinových rozhovorov po ich odoslaní. Ťuknete na správu, podržíte ju a potom stlačíte "delete". Ak tak urobíte, túto odstránenú správu nahradí upozornenie "táto správa bola odstránená". Na odstránenie po jej odoslaní máte ale iba sedem minút. 

Podľa výskumu spoločnosti Lloyds Bank stúpol počet podvodov cez WhatsApp len za posledný rok o 2000 percent. Podvodníci sa vo svojom úsilí pripraviť ľudí o ich ťažko zarobené peniaze čoraz viac spoliehajú na odosielanie okamžitých správ. Obete prišli v priemere o 1950 libier (vyše 2300 eur). 

Viac o téme: WhatsApp
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu