Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

FOTO Otestujte svoj zrak! Čo vidíte na obrázku? Správnu odpoveď rozlíšia len tí najlepší

(Zdroj: Twitter/Benonwine)

LONDÝN - Optická ilúzia zobrazuje číslo skryté v čierno-sivom pruhovanom kruhu. Ľudia majú za úlohu prečítať číslice, ktoré na obrázku dokážu rozlíšiť. Kým niektorí tvrdia, že na obrázku je trojciferné číslo, ďalší vidia päťciferné. Správna odpoveď je však úplne iná.

Táto optická ilúzia otestuje váš zrak. Na obrázku je číslo čiastočne skryté v pruhovanom kruhu. Ľudia majú za úlohu odpovedať, či vidia číslo a ak áno, aké. Prúžky sú usporiadané v nerovnomerných špirálach, kvôli čomu je ešte zložitejšie rozoznať správnu odpoveď. 

Tisíce užívateľov z celého sveta sa podelili so svojimi postrehmi po tom, ako bola optická ilúzia zverejnená na Twitteri. Ich odpovede sa značne líšili. "45 283... a v čom je háčik? Mám sa objednať k svojmu praktickému lekárovi?" napísal jeden z komentujúcich. Iný zas videl číslo 528. Skutočnou odpoveďou je však až sedemciferné číslo, a to 3 452 839

Táto ilúzia funguje na základe kontrastnej citlivosti, dôležitej miery vizuálnej funkcie, ktorá umožňuje vnímať rozdiel medzi objektmi a ich pozadím. Je to dôležité napríklad počas šoférovania pri slabom osvetlení alebo hmle, kde je potrebná vyššia úroveň kontrastnej citlivosti, pretože je znížený kontrast medzi objektmi a ich pozadím. Ľudia s vyššou úrovňou kontrastnej citlivosti sú s väčšou pravdepodobnosťou schopní okamžite vidieť všetkých sedem číslic. Slabá kontrastná citlivosť môže byť príznakom očných ochorení vrátane šedého zákalu alebo glaukómu. 

Viac o téme: Optická ilúzia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu