Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Dramatické VIDEO: Obrovský žralok obkľúčil plavcov, tí ostali uväznení na skale!

(Zdroj: Facebook/Cale Walker, Whale, Dolphin and Shark Sightings - Esperance WA)

ESPERANCE - Desivé video zachytáva veľkého bieleho žraloka, ktorý pláva okolo ostrova, kde uviazla skupina plavcov. Tí rýchlo ušli z vody, aby sa zachránili. Na miesto dorazili aj profesionálni záchranári. Západná Austrália je povestná útokmi žralokov, ktoré sa mnohokrát končia smrťou.

Skupinka piatich ľudí priplávala k veľkému kameňu pri pobreží Západnej Austrálie, keď zbadala veľkého bieleho žraloka číhajúceho vo vode pri skale. Jeho prítomnosť si všimli pri brehu a niekoľkým z nich sa podarilo utiecť na pláž Twilight Beach v Esperance. Mrazivé letecké zábery zachytávajú, ako gigantický žralok pokojne prepláva okolo ostrova, nevšímajúc si paniku, ktorú spôsobil.

Dvoch ďalších plavcov, ktorí sa rozhodli zostať na skale, musel zachrániť tím Esperance Goldfields Surf Life Saving Club, informoval spravodajský portál ABC. Dane Holdman z Esperance Goldfields Surf Life Saving Club a ďalší člen posádky vytiahli svoj nafukovací záchranný čln na skalu, muži doňho naskočili a odviezli sa späť na breh. "Osobne by som do vody asi nešiel, len vzhľadom na skutočnosť, že je tu žralok a sú tu záchranári, ktorí chcú pomôcť," povedal Holdman. 

FOTO Mladík relaxoval na paddleboarde: Keď zbadal, čo pláva pod ním, až ho striaslo

Od roku 2017 zabili žraloky v oblasti Esperance troch ľudí. Vlani v novembri 57-ročného Brita Paul Millachipa, keď ho pod vodu vtiahol štvormetrový veľký biely žralok. Zostali po ňom len plavecké okuliare. Garyho Johnsona zabil žralok neďaleko Cull Island v januári 2020. Obeťou žraločieho útoku sa v roku 2017 neďaleko Wylie Bay stala aj 17-ročná Laeticia Brouwerová. Tínedžerka surfovala so svojím otcom, keď ju napadol žralok a stiahol ju pod vodu. 

Viac o téme: ŽralokPlavciAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu