Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dievčina zúri: Šéf sa pohral s evidenciou jej dochádzky, pripravil ju tak o nemalé peniaze

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Neznáma žena sa čitateľom Redittu posťažovala na svojho šéfa, ktorý manipuluje s jej dochádzkovou evidenciou. Výsledkom je fakt, že niekoľko hodín mesačne pracuje zadarmo. Po zdieľaní jej skúsenosti sa väčšina užívateľov zhoduje, že konanie nadriadeného je neoprávnené.

Nahnevaná dievčina požiadala užívateľov Redditu o radu, aký postoj má zaujať k svojmu šéfovi, ktorý bez jej vedomia zasahuje do evidencie o dochádzke. Na začiatku všetkého bola vraj požiadavka zamestnávateľa, aby bola na svojom pracovisku 15 minút pred začatím pracovnej doby, čo aj splnila a uviedla to v spomínanej evidencii. Neskôr ale zistila, že jej nadriadený čas dochádzky upravil a posunul zo 6:45 na 7:00 hod.

muž, práca, kancelária, zamestnanie,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Strácam 15 minút denne, päť dní v týždni. Keď som sa pripravovala na túto pozíciu, povedali nám, že máme prísť o 10-15 minút skôr, aby sme nastavili celý softvér na daný deň. Takže každé ráno chodím o 6:45, aby som sa prihlásila a otvorila všetky svoje programy," vysvetľuje nahnevane. Pred niekoľkými týždňami si kontrolovala svoj časový rozvrh a všimla si, že šéf upravuje čas jej príchodu do práce na 7:00. Už niekoľko mesiacov tak týždenne stráca viac ako hodinu práce. "Sú peniaze, ktoré vyletia do vzduchu," pokračuje žena. 

VIDEO Kuriér dostal padáka: Otvoril dvere na dodávke a tam... toto mu šéf neodpustil!

Po zverejnení tejto skúsenosti sa k problému vyjadrili viacerí užívatelia, ktorí napísali, že šéf nemá právo meniť čas v dochádzke. "Len pre zaujímavosť: 1,25 hodiny týždenne je 65 hodín v roku. Takže plat nedostanete za viac ako týždeň a pol. Neviem ako vy, ale prísť o týždňovú výplatu nie je pre mňa nič príjemné," uviedol jeden z nich. Iný zas napísal, že "z takýchto vecí mu vrie krv a čo je horšie, niekto z manažmentu pravdepodobne dostal bonus za šetrenie peňazí". 

Viac o téme: PrácaZamestnanieDochádzka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu