Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Hororový objav potápača v mori: Narazil na zombie žraloka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BENGUERRA - V prírode je to medzi zvieratami častokrát bojom o život. Výnimkou nie sú dokonca ani dravce. Svoje by o tom vedel povedať 35-ročný Mario Lebrato, ktorý sa stal svedkom niečoho neskutočného, priam až morbídneho.

Na takúto scénku sa nechytá ani žiadny hollywoodsky film. Ten, kto to nevidel, by len ťažko uveril tomu, čo na vlastnej koži zažil Lebrato, vedúci výskumník centra pre vedecké štúdie Bazaruto, ktorý sídli v Mozambiku. Nakrútil totiž žraloka, ktorému chýbala takmer polovica tela. Nejde o žiadnu mutáciu, niečo mu časť tela odhryzlo.

Mario tohto morského predátora spozoroval pri španielskom pobreží počas toho, ako sa žralok stal sám potravou. Vedec ho stihol zachytiť na kamere počas toho, ako sa žralok snažil nájsť nejakú potravu. Potom odplával do šíreho mora. Išlo pritom skutočne o boj s časom, pretože nechýbalo veľa, aby sa ostatné žraloky vrhli na dochrámané telo svojho druha. Medzi dravcami sa malo nachádzať aj niekoľko 400-kilových jedincov.

FOTO To ste ešte nevideli! Najpodivnejšie tvory, ktoré kedy vyplavilo z mora na breh

Po tom, ako po uhryznutí prišiel o takmer celý ľavý bok tela, pokúsil sa žralok odplávať do bezpečia. "Jeho únik však trval len necelých dvadsať minút. Nakoniec prestal plávať a klesol ku dnu," opisuje Mario. "Je všeobecne známe, že žraloky biele sa žerú aj navzájom. Je veľmi ťažké tento úkaz zaznamenať, mne sa to ale podarilo," dodal. 

 

Viac o téme: DravecŽralok bielyŠpanielskoKorisťMario Lebrato
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu