Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Strašidelný objav v lese: Žena zbierala huby, keď zrazu zbadala výjav ako z hororu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SUFFOLK - Angličanka Abbie Dobbsová šokovala verejnosť desivou fotografiou, ktorá podnietila fantáziu užívateľov sociálnej siete. Hrozivý výjav na fotke je však v skutočnosti obyčajná huba z oblasti Bradfield Woods v grófstve Suffolk, ktorá je navyše veľmi chutná.

Vášnivá hubárka Abbie vystrašila užívateľov Facebooku zábermi huby, ktorá vyzerala ako zombie s očami a ústami. V skutočnosti je to muchotrávka červenkastá, známa aj ako rompa či svákovka. Podľa odborníka ide o jednu z najchutnejších a veľmi vyhľadávaných húb. S dierou v klobúčiku však pôsobí desivo a na fotografiách, na ktorých je zachytená zblízka, naozaj pripomína hororovú príšeru. 

FOTO Strašidelný objav v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Abbie Dobbs)

Dobbsová na ňu natrafila minulý mesiac počas prechádzky v lesoch Bradfield Woods. Hneď si všimla, že jej horná časť vyzerá ako tvár s dvomi dierami a ústami plnými ostrých zubov.

FOTO Strašidelný objav v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Abbie Dobbs)

"Je to ako z nočnej mory!" napísal jeden z užívateľov. "Som si celkom istý, že ak ju zješ, začne sa zombie apokalypsa," skonštatoval ďalší. Niektorí hubárke odporučili, aby muchotrávku zjedla skôr než ju zje ona. Takisto jej radili, že by bolo lepšie nechať muchotrávku v lese a nikdy sa neobzerať späť.

Viac o téme: HubaMuchotrávkaHubár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu