Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Otrasný prípad: Keď sa dozviete, čo chlapovi (33) dva roky vychádzalo z penisu a konečníka...

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

GALVESTON - Tím lekárov z amerického TExasu zdokumentoval prípad nemenovaného pacienta trpiaceho jedinečným ochorením, ktoré nemá zatiaľ v medicíne pomenovanie. Ukázalo sa, že jeho diagnóza je iba jednou zo série závažných anomálií, ktorými trpel už dlhšie obdobie, ale vôbec sa nimi nezaoberal.

V časopise Cureus bol zverejnený prípad tridsaťtriročného muža, ktorý vyhľadal lekársku pomoc kvôli bolesti semenníkov. Pociťoval ju asi päť dní. Postupnými vyšetreniami lekári zistili, že bolesť je následkom série zdravotných problémov, ktoré prenasledovali pacienta dlhodobo. V posledných dvoch rokoch trpel chorobným vylučovaním plynov močom (pneumatúria), močil fekálne hmoty (fekalúria) a z konečníka mu vychádzalo značné množstvo moču a spermií. 

Tínedžer (15) si chcel zvnútra zmerať penis: Neuveríte, ako to chcel urobiť a ako dopadol

Nič nevylučoval tým správnym otvorom

Odborná literatúra zatiaľ nedisponuje názvom tejto diagnózy, doktori ju označili ako nezvyčajný "prípad rektálnej ejakulácie". Z uvedeného teda vyplýva, že žiadna z tekutých či tuhých látok, ktoré produkuje ľudský organizmus, nevychádzala z tela tohto mladíka tým správnym otvorom. Napriek tomu ho tento stav neznepokojoval a na lekára sa obrátil až po tom, ako mu opuchli semenníky. Laboratórne výsledky vykazovali príznaky infekcie močových ciest, vyšetrenie konečníka zas naznačilo problém na jeho stene. Presnejšie diagnostikovať stav sa podarilo až vďaka CT vyšetreniu, ktoré odhalilo štruktúru naplnenú plynom. Ďalšie testy zároveň potvrdili prítomnosť fistuly (abnormálny priechod) medzi močovou trubicou a konečníkom, cez ktorú prechádzali rôzne tekutiny a pevné látky. 

Otrasný prípad: Keď sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Lekári dokázali tento problém vyriešiť chirurgickým zákrokom, ale stále nepoznali príčinu, ako mohlo k takému niečomu vôbec dôjsť. Pri pacientovej anamnéze však zistili, že dva roky pred objavením symptómov zostal po intoxikácii kokaínom a fencyklidínom v trojtýždňovej kóme. Počas hospitalizácie mu bol aplikovaný Foleyho katéter, ktorý mu pravdepodobne spôsobil zranenie. "Pacient sa zotavil s iba mierne zníženým objemom antegrádnej ejakulácie počas niekoľkých mesiacov," uviedli lekári.

Zverejnením prípadu zároveň apelujú na svojich kolegov, aby nepodceňovali síce zriedkavé, ale potenciálne komplikácie, ktoré môže pacientovi spôsobiť jednoduchý zákrok. "Tento prípad nielenže poukazuje na zriedkavú komplikáciu používania katétra, ale apeluje aj na to, aké je dôležité dbať na opatrnosť pri zdanlivo neškodných terapiách," dodali. Mladík sa teda zotavil, ale experti odporúčajú každému, kto začne pociťovať podobné problémy, aby okamžite vyhľadal odbornú pomoc.

Viac o téme: PenisAnomália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu