Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nepríjemný jav v MHD: Môže za neho KORONAVÍRUS, vážne zranenia cestujúcich!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Strach z nákazy koronavírusovou infekciou vedie mnoho Londýnčanov k tomu, že sa nechcú držať madiel počas jazdy na eskalátore. Výsledkom je podľa denníka The Daily Telegraph nárast vážnych a potenciálne smrteľných pádov.

Medzi aprílom a júnom sa v metre vážne zranilo dvanásť ľudí, v autobusoch 23. Ide o viac zranených než v akomkoľvek inom štvrťroku v rokoch 2020 a 2021. Londýnsky dopravný podnik TfL uviedol, že terajší počet zranených na milión cestujúcich je vysoko nad cieľom, ktorý si stanovil. 

VIDEO Učiteľka prosí študentov, aby nosili rúška: Jej dôvod vás dostane do kolien

Jedným z najväčších rizík pre bezpečnosť pasažierov je, keď stoja a nedržia sa madiel, pretože sa obávajú, že nie sú čisté. Uviedol to šéf londýnskeho metra Andy Lord, podľa ktorého sú obavy pasažierov neopodstatnené. Výskumníci z Kráľovskej univerzity v Londýne v auguste nenašli na štyroch hlavných vlakových staniciach ani v medzimestských spojoch žiadne stopy koronavírusu. 

Nepríjemný jav v MHD:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Podľa Lorda sú taktiež ohrození seniori, ktorí často spadnú, keď sa pokúšajú položiť na eskalátor batožinu. K častejším pádom prispel aj nárast počtu cestujúcich pod vplyvom alkoholu po uvoľnení epidemických opatrení. Najviac pádov bolo zaznamenaných vo štvrtok a v piatok večer alebo cez víkendy. TfL, ktorý vykonáva pravidelné upratovanie vozidiel i budov metra, preto plánuje na všetky madlá umiestniť zariadenia, ktoré pomocou ultrafialového žiarenia likvidujú všetky vírusové čiastočky. V niektorých miestach ich dopravný podnik nainštaloval už vlani. 

Viac o téme: PádMHDKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu