Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

FOTO Manželia narazili v záhrade na hrozivé stvorenie: Toto by ste v nej nájsť nechceli

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HASLINGTON - Fotka hrozivo vyzerajúceho plaza, ktorú zverejnila Angličanka Brittany Whitmarshová, vydesila mnohých užívateľov sociálnej siete. Na margo objavu sa medzičasom vyjadril odborník zo zoologickej záhrady a vysvetlil, o akého tvora ide.

Britt Whitmarshová z Haslingtonu zdieľala záber podivne vyzerajúceho plaza. Ukázali jej ho starí rodičia, keď s nimi komunikovala cez FaceTime. "Myslela som si, že je to starý vyschnutý had, kým sa nepohol. Moji starí rodičia ho spozorovali dnes ráno v záhrade," priblížila Angličanka.

Fotku okomentovalo množstvo užívateľov, ktorých živočích nielen zaujal, ale aj vydesil. Jeden z nich odporučil majiteľom záhrady, aby si pozvali exorcistu, iný im radil, aby ju spálili a presťahovali sa. Viacerí užívatelia tvora identifikovali ako húsenicu lišaja vrbkového (Deilephila elpenor), čo neskôr potvrdil aj Mike Jordan zo ZOO v Chesteri. 

VIDEO Žena chcela nakúpiť v potravinách: Keď uvidíte, čo sa stalo pri regáli s koreninami, dostanete šok

Vysvetlil, že  ak tento druh niekto alebo niečo vyruší a cíti sa ohrozený, dokáže sa nafúknuť a zväčšiť svoj objem. A keďže babička Brittany v blízkosti húsenice odtrhávala suché kvety a listy, húsenicu vyplašila a ona takto reagovala na možné nebezpečenstvo. "Keď sa zmení na motýľa, je väčšinou zlato-olivovej farby s jasne ružovými pruhmi na krídlach a tele," uviedol odborník.

Viac o téme: HadHúsenica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu