Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Srb žije 20 rokov v jaskyni: Neuveríte, čo urobil, keď sa dozvedel o pandémii KORONAVÍRUSU

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia.sk)

BELEHRAD - Srb Panta Petrovič žije už takmer dve desaťročia v jaskyni izolovaný od okolitého sveta. Napriek tomu sa dal zaočkovať proti ochoreniu COVID-19. Zároveň vyzýva všetkých nezaočkovaných, aby urobili to isté. Vraj nechápe, prečo spôsobuje vakcinácia taký veľký rozruch.

Pred dvadsiatimi rokmi sa Petrovič rozhodol pre osamelý život. Najskôr venoval všetky svojej úspory miestnej komunite na financovanie stavby troch mostov a odišiel žiť do jaskyne v pohorí Stará planina v južnej časti Srbska. K spokojnosti mu stačila posteľ zo sena, toaleta a spoločnosť zvierat. Oslobodený od svojho starého života, ktorý považoval za problémový, žil predovšetkým z húb a lovil ryby v potoku. Keď však niekoľko jeho zvierat zabil vlk, začal čoraz častejšie schádzať do dediny a hľadal zvyšky jedla v kontajneroch. 

VIDEO Srb žije 20
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

VIDEO Srb žije 20
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Počas jednej z týchto návštev sa dozvedel, že vo svete už veľmi dlho zúri pandémia. Keď zistil, že je k dispozícii vakcína, dal sa dvakrát zaočkovať. Sedemdesiatnik hovorí, že nerozumie rozruchu, za ktorým stoja odporcovia očkovania. Vraj ak to bude potrebné, pôjde aj na tretiu dávku. "Naliehavo žiadam každého občana, aby sa nechal zaočkovať. Každého jedného," vyhlásil Panta. 

Senior sa medzičasom presťahoval bližšie k civilizácii a postavil si chatrč. Stále je však veľmi vzdialený od ľudí, žije z potravinových darov a rád sa s nimi podelí aj so svojimi zvieratami.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaKoronavírusCOVID-19Panta Petrovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu