Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

KORONAVÍRUS Bombastické výsledky štúdie AstraZenecy: Vynašla alternatívu očkovania!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Sakchai Lalit)

LONDÝN - Podľa najnovších zistení bráni protilátková terapia spoločnosti AstraZeneca vzniku koronavírusovej infekcie a mohla by byť alternatívou očkovania pre osoby s oslabenou imunitou. Farmaceutický gigant uviedol, že štúdia profylaxie splnila svoj primárny cieľ v prevencii a znížila riziko vzniku symptomatického ochorenia COVID-19 o 77 percent.

Farmaceutická spoločnosť AstraZeneca informovala, že jej protilátková terapia splnila hlavný cieľ prevencie proti šíreniu koronavírusu, píše agentúra Reuters. Testovanie fázy 3 protilátky AZD7442 totiž splnilo primárny koncový bod prevencie proti ochoreniu COVID-19. Zmes dvoch typov protilátok pôvodne vyvinutý vo Vanderbilt University Medical Center v americkom Nashville znížila riziko vzniku symptomatického covidu o 77 percent. 

KORONAVÍRUS Bombastické výsledky štúdie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Luca Bruno)

Spoločnosť uviedla, že látka "neutralizuje nedávno vznikajúce vírusové varianty SARS-CoV-2 vrátane delty". Viac ako 75 percent účastníkov štúdie malo chronické stavy súvisiace so zníženou imunitnou odpoveďou na očkovanie. 

Očkovanie v Izraeli
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Tsafrir Abayov)

Zistenia prichádzajú iba niekoľko týždňov po zverejnení výsledkov menšieho júnového výskumu, ktorý nepriniesol dôkazy o tom, že protilátkový kokteil AZD7442 dokáže chrániť ľudí, ak boli v kontakte s infikovanou osobou. Aktuálne výsledky tak hovoria v prospech britsko-švédskej firmy AstraZeneca, ktorá mala problémy s vakcínou proti COVID-19.  

Viac o téme: OčkovanieVakcínaKoronavírusCOVID-19AstraZeneca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu