Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Muž (37) doplatil na vášnivý sex: Keď na ňom sedela partnerka, stalo sa niečo strašné

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TEHERÁN - Prípadová štúdia zverejnená v časopise Urology Case Reports opisuje prípad pacienta, ktorému rok po fraktúre penisu neustupovali bolesti a mal problémy s erekciou. Po týchto útrapách sa lekári rozhodli muža operovať. Svojim kolegom zároveň odporúčajú, aby pristúpili k chirurgickému zákroku vždy, keď ich navštívia pacienti s následkami tohto úrazu.

Fraktúra penisu patrí k najbolestivejším zraneniam u mužov. Objavuje sa najmä pri divokom sexe, športovaní, prípadne ak majú v spánku erekciu a nevedomky sa otočia na brucho. Pri vášnivom milovaní sa zlomil pohlavný orgán aj nemenovanému mužovi z Iránu v momente, kedy na ňom sedela žena. Podľa autorov prípadovej štúdie vyhľadal 37-ročný pacient lekársku pomoc v nemocnici v Teheráne, kde absolvoval magnetickú rezonanciu (MRI). Výsledky vyšetrenia preukázali, že došlo k roztrhnutiu väziva. Lekári však muža neoperovali, ale namiesto toho sa spoľahli na to, že sa mu všetko časom zrastie samo. Pacientovi tiež pripomenuli, aby nemal šesť týždňov sex. 

Muž (37) doplatil na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Keď sa však po roku vrátil na kontrolné vyšetrenie, sťažoval sa na problémy s erekciou a bolesti. Ďalšie MRI testovanie odhalilo, že sa mu väz nezahojil, takže celý rok iba trpel. Lekári ho preto okamžite operovali a posilnili jeho väz syntetickým materiálom. "Operácia viedla k stabilizovaniu penisu bez zvyškového zakrivenia a k subjektívnej spokojnosti pacienta," uviedli chirurgovia z Teheránskej univerzity. 

Muži v tejto krajine často trpia fraktúrou penisu: Lekár skúmal príčiny, šokujúce zistenie

Nezmienili sa však o tom, či si muž dokáže užiť sex ako pred zranením. Priznali si aj chybu a v tejto súvislosti odporúčajú svojim kolegom, aby v takýchto prípadoch čo najskôr pristúpili k operačnému zákroku. "Opakované erekcie po tomto zranení môžu zabrániť hojeniu a viesť k chronickému zápalu," varovali. 

Viac o téme: PenisFraktúra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu