Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Školák sa nakazil KORONAVÍRUSOM, v nemocnici strávil polroka! Trpí vážnymi následkami

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ATLANTA - Iba desaťročný chlapec zo Spojených štátov zápasí už niekoľko mesiacov s následkami ochorenia COVID-19 a potrebuje nepretržitú celodennú starostlivosť. O utrpení svojho syna prehovorila jeho matka.

Isaiah "Ziggy" Jackson bol minulý rok prijatý do nemocnice v meste Georgia, kde podstúpil operáciu skoliózy. Zákrok prebehol bez komplikácií, malý pacient sa však neskôr nakazil novým koronavírusom a komplikovaný priebeh ochorenia ho znovu pripútal na nemocničné lôžko. Jackson, ktorý roky bojoval s obezitou v dôsledku Prader Williho syndrómu, strávil v nemocnici celkovo 183 dní.

FOTO Školák sa nakazil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: WSB-TV)

Jeho mama Qiana Busbyová uviedla, že vírus ho veľmi zasiahol, v dôsledku čoho bol chlapec niekoľko týždňov pripojený na pľúcnu ventiláciu. "Párkrát mi oznámili, že nie je isté, či to všetko zvládne. Boli to pre mňa strašné chvíle," prezradila Qiana. 

FOTO Školák sa nakazil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: WSB-TV)

Tomáš (48) prehovoril o ťažkých následkoch COVIDU: Zničilo mi to kariéru aj telo

Isaiah sa síce nakoniec mohol vrátiť domov, jeho liečba však pokračuje a má začať s rehabilitáciou. Uzdravenie a návrat medzi spolužiakov, ktorí mu neustále posielajú pozdravy, je zatiaľ v nedohľadne. Busbyová pracuje vo vzdelávacom programe na štátnych školách v Atlante, ale v súčasnosti sa iba stará o syna a snaží sa získať peniaze na financovanie jeho liečebných nákladov a nákup bezbariérového automobilu. Prostredníctvom plaftormy GoFundMe sa jej doteraz podarilo vyzbierať takmer 16 000 dolárov z cieľovej sumy 30 000 dolárov. 

Viac o téme: KoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu