Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Po cunami v Japonsku sa objavil záhadný fenomén: Taxikárom vraj mizli zákazníci počas jazdy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Kyodo News, Getty Images)

TOKIO - TikTokerka prehovorila o hrôzostrašnom fenoméne, ktorého svedkami boli viacerí japonskí taxikári po zemetrasení a následnej cunami v roku 2011. Pri tejto katastrofe prišlo o život približne 20 000 ľudí. Taxikári údajne často viezli zákazníkov do zdevastovaných oblastí, no počas jazdy nevysvetliteľne zmizli.

Tisíce ľudí zahynuli po tom, čo obrovská vlna cunami po zemetrasení pred desiatimi rokmi zaplavila viac ako 518 kilometrov štvorcových pobrežia na severovýchode Japonska. Odhaduje sa, že kolosálne vlny dosahovali výšku 38 metrov, zhruba toľko meria 12-poschodový panelový dom. Okrem toho, že po prírodnej katastrofe ostala obrovská spúšť, existujú niektorí ľudia, ktorí veria, že zanechala strašidelnú stopu. 

Po cunami v Japonsku
Zobraziť galériu (2)

Emma z podcastu Real Life Ghost Stories Podcast prehovorila o tom, ako sa TikToku objavujú znepokojivé videá. Ich autormi sú taxikári, ktorí sa s ostatnými podelili o skutočne strašidelné príbehy z oblasti, kde došlo k zemetraseniu. Mnohí z nich veria, že hovorili s jedným z tých, ktorí v ten hrozný deň zomreli. "Zobrali osamelých cestujúcich, ktorí boli premočení až na kosť. Žiadali, aby ich taxikár priviezol priamo do devastačnej zóny, zvyčajne na adresu, ktorá už neexistovala. Medzičasom, kým sa tam taxík dostal, pasažier zmizol. Stalo sa to tak bežným javom, že taxikári začali doslova platiť cestovné za svojich desivých zákazníkov," povedala Emma.

@reallifeghoststories

Tsunami Ghosts ##fyp ##reallifeghoststories ##paranormal ##ghost ##creepy

♬ Amityville Horror - Scary Halloween Sound Effects - Halloween Sound Effects

Japonská publikácia Asahi Shimbun ešte v roku 2016 uviedla, že Yuka Kudová, študentka Univerzity Tohoku Gakuin, počas písanie diplomovej práce spravila rozhovory s viac ako sto taxikármi v zasiahnutom meste Ishinomaki. Prostredníctvom nich zistila, že viacerí vodiči v roku 2011 zažili veľmi podobné nevysvetliteľné stretnutia, kedy záhadní zákazníci zmizli bez stopy. 

Viac o téme: DuchCunamiTaxíkZemetrasenie Japonsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu