Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Mladík objavil v bazári denník z roku 1957 žienky domácej: Podľa ľudí dokazuje jednu vec

(Zdroj: TikTok/otherworlddesign)

TENNESSEE - TikTok video, ktoré odkrýva tajomstvá denníka z roku 1957, si získalo veľkú pozornosť verejnosti. Listovanie v retro kúsku vyvoláva u mnohých nostalgiu a spomienky na staré časy. Zároveň je však dôkazom, že životný štýl našich predkov sa veľmi nelíšil od toho súčasného.

Denník ženy v domácnosti spred viac ako polstoročia zaujal užívateľa TikToku počas návštevy jedného bazára. Listovanie v ňom ho oslovilo natoľko, že sa o svoj zážitok podelil s ostatnými. Autorkou zápisníka je istá Nellie z amerického West Tennessee. Opisuje v ňom každodenné činnosti, ktorým sa venovala po dobu jedného roka. Vyplýva z nich, že niektoré aktivity čas príliš nezmenil.

@otherworlddesign

Thrift store finds ##thrifted ##thriftshop ##thrift ##diary

♬ Patches - Dickie Lee

Denník približujúci realitu obyčajných ľudí žijúcich na konci šesťdesiatych rokov zožal medzi užívateľmi obrovský úspech. Obzvlášť sympatická je im kapitola z nedele 3. februára 1957, kde žienka domáca uvádza, že "nerobila nič, iba celý deň jedla". Ďalšia nedeľa 10. novembra bola o niečo akčnejšia, pretože sa "ozvala Winnie, ktorá chcela, aby prišla Nellie na večeru, ale ona nemala chuť nikam chodiť". Winnie zrejme nebola dobrá spoločníčka, pretože majiteľka denníka odmietla aj jej pozvanie do Oklahomy. V iných kapitolách zas Nellie píše, že sa cíti "opustene, pretože celý deň pršalo a keď išli navštíviť nejakých ľudí, nenašli ich doma, tak sa vrátili". 

@otherworlddesign

Reply to @lindsayosterhoff I found out her name is Nellie! ##thrifted ##thriftshop ##diary ##1950s

♬ Heart & Soul - 1940s Music
@otherworlddesign

Reply to @keepinitmeghsta Not sure who Bob is just yet but we confirmed that Vicki is Nellies granddaughter! ##1950s ##diary ##thrifted

♬ Johnson Rag - 1940s Music

Niektorí užívatelia pripustili, že doba sa príliš nemení a aj oni niekedy nič nerobia, len jedia. Ďalšia osoba uviedla, že sa nedávno dobre zabávala pri listovaní zápisníčka svojej babičky, pretože v ňom narazila na vetu: "Jack ma nudí". Jack je totiž dedko tohto užívateľa. 

Viac o téme: Denník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu