Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Učiteľka (27) si myslela, že má tuberkulózu: V pľúcach jej našli kondóm! Takto sa tam dostal

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Northwestern Medicine via AP)

BETHESDA - Časopis National Library of Medicine publikoval kazuistiku mladej učiteľky, ktorá vyhľadala lekársku pomoc kvôli dlhotrvajúcim bolestiam hrudníka. Röntgen odhalil šokujúci nález v jej pľúcach. Pacientka údajne otáľala so zverejnením svojho prípadu, ale anonymita a diskrétnosť lekárov ju nakoniec presvedčili.

Lekárska prax je bohatá na mnohé kuriózne prípady, kedy chirurgovia objavujú v ľudskom tele tie najneobvyklejšie predmety. Prípad publikovaný v odbornom časopise šokoval lekársky tím nielen samotným nálezom, ale aj priebehom a hlavne dĺžkou zdravotných komplikácií, ktoré 27-ročnú ženu prenasledovali. Po príchode do nemocnice uviedla, že už niekoľko mesiacov má problémy s dýchaním, kašle a z pľúc sa jej uvoľňuje nepríjemný hlien. Štyri mesiace predtým jej vraj lekár naordinoval antituberkulóznu liečbu, ktorá ale vôbec nepomohla. Test na TBC bol negatívny. Až následný röntgen odhalil, že príčinou jej problémov je "vakovitá štruktúra uviaznutá v hornom pľúcnom laloku". Doktori cudzí predmet identifikovali ako kondóm a chirurgicky ho odstránili.

Učiteľka (27) si myslela,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

V súvislosti s bizarným prípadom sa na učiteľku obrátili s viacerými otázkami. Ako sa ukázalo, k "nehode" došlo počas orálneho sexu, keď sa mužovi uvoľnil prezervatív z penisu a ona ho nechtiac prehltla. Pacientka chvíľu kašľala a kýchala, ale problémy jej ustúpili. Po určitom čase však začala trpieť dýchavičnosťou a vykašliavala hlien. Ani vo sne jej nenapadlo, že by to mohlo súvisieť s uvedenou sexuálnou príhodou. 

FOTO Mladík pred spaním počúval hudbu zo slúchadiel: Kruto na to doplatil, veľké varovanie

Lekári poznamenali, že bolo nepravdepodobné, aby kondóm spôsobil poranenie pľúc, pretože je mäkký a elastický. Mohol byť ale príčinou hromadenia sekrétov a následnej infekcie. Žena sa stále zotavuje a kvôli drobným kúskom rozkladajúceho sa kondómu v pľúcach  bude musieť podstúpiť ďalšiu bronchoskopiu. So zverejnením svojho príbehu najprv otáľala, no nakoniec súhlasila. Podľa odborníkov ide zrejme o jediný prípad svojho druhu v medicínskej praxi. 

Viac o téme: SexPľúcaKondóm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu