Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Ak milujete kávu, toto radšej nečítajte: Nechutné odhalenie o tom, čo sa v nej nachádza

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

LONDÝN - Lekár Národnej zdravotníckej služby Karan Raj na TikToku vyvracia množstvo bežných mýtov. Najnovšie prezradil, čo môže obsahovať zrnková mletá káva. Ľudia sú zo zistenia úplne šokovaní a niektorí si dokonca želajú, aby o tom nevedeli.

Britský chirurg a influencer Karan Raj odhaľuje na TikToku šokujúce veci. Vyvracia klasické mýty a ľudí zásobuje faktami o najrôznejších záležitostiach. Nedávno sa na sociálnej sieti podelil o to, čo s najväčšou pravdepodobnosťou nájdete v zrnkovej mletej káve. Podľa jeho slov sa tam môže nachádzať malé percento švábov či iného hmyzu, ktorý sa náhodou dostane do balíkov s kávou.

VIDEO Ak milujete kávu,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Americký Úrad pre potraviny a liečivá (FDA) uskutočnil štúdie, ktoré preukázali, že až desať a niekedy aj viac percent zelených kávových zŕn je napadnutých hmyzom. Kávovary ich nedokážu úplne spracovať, takže sa hmyz iba upraží a zomelie do formy zŕn. Raj ale hovorí, že konzumácia takejto kávy je bezpečná a úplne v poriadku a nijako neovplyvní váš zdravotný stav. 

VIDEO Ak milujete kávu,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

"Predomletá káva, ktorú dostanete vo väčšine obchodov, obsahuje určité množstvo švábov. Spravidla sa nedajú úplne spracovať, takže sa len pražia a melú so zrnkami kávy. Väčšina potravinových agentúr povoľuje určité percento častí plodu v našich potravinách. Šváby majú vysoký obsah bielkovín. Ak ste alergický na šváby, držal by som sa od vopred zomletej kávy," vysvetlil Raj vo videu. 

@dr.karanr

Coffee & cockroaches ##coffee ##bug ##learnontiktok ##schoolwithdrkaran ##sciencefacts

♬ Steven Universe - L.Dre

Užívateľov táto informácia ohromila a väčšinu aj znechutila. "Hovoríš mi, že pijem práve to, čoho sa bojím celý život?!" pýta sa jeden z nich. Ďalší priznal, že niektoré informácie by si mal Karan radšej nechať pre seba. "Všetci, ktorí pijeme kávu, si dovoľujeme tvrdiť, že ste nám zničili ráno," napísal. 

Viac o téme: KávaHmyzŠváb
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu