Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Šokujúci pohľad na preplnené pláže: Epidemiológovia sú zhrození zo správania ľudí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

RIO DE JANEIRO - Pláže v brazílskom Rio de Janeiro boli cez víkend opäť plné. Krajina s 210 miliónmi obyvateľov má pritom tretí najväčší počet infikovaných. Epidemiologička Chrystine Barrosová hovorí podľa spravodajského portálu G1 o "úplnej banalizácii" pandémie.

Počas uplynulého víkendu boli pláže v Riu opäť plné. Medzi pestrými slnečníkmi sa podľa fotografií brazílskych médií na seba tiesnili naraz návštevníci na plážach Copacabana, Ipanema a Leblon, mnohí z nich bez rúška. V nedeľu boli ulice pozdĺž troch slávnych pláží a parku Aterro do Flamengo opäť uzavreté pre automobilovú dopravu, aby sa tu mohli obyvatelia Ria v pokoji rekreovať. Január je pritom v Brazílii dobou prázdnin. Ľudia medzitým pandémiu "úplne zbanalizovali", uviedla vedkyňa Barrosová z Federálnej univerzity v Rio de Janeiro. "Je leto, takže sú (z reštrikcií) unavení a príťažlivosť pláží je veľká. Bohužiaľ už to tak ďalej nejde. Nevieme, ako získať svedomie ľudí," povedala expertka.

VIDEO Šokujúci pohľad na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

VIDEO Šokujúci pohľad na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Samotný prezident najľudnatejšej latinskoamerickej krajiny Jair Bolsonaro pritom pandémiu od začiatku bagatelizoval a skepticky sa vyjadruje aj voči protiepidemickým opatreniam alebo očkovaniu, ktoré sa začalo v nedeľu v Sao Paule. Brazília je s bezmála 8,5 miliónmi potvrdenými prípadmi nákazy koronavírusom, po Spojených štátoch a Indii, treťou najpostihnutejšou krajinou na svete. Rio de Janeiro patrí medzi najviac postihnuté brazílske štáty.

Viac o téme: PlážeRio de JaneiroKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu