Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Najlepšie štvrte v meste zaplavuje obrovská hrozba: Môže za to pandémia KORONAVÍRUSU

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SYDNEY - Hladujúce potkany sa rozšírili do najprominetnejších štvrtí v austrálskom Sydney po tom, čo ich dlhá karanténna uzávera pripravila o zvyšky z reštaurácií, napísal spravodajský server Daily Mail. Odborníci uvádzajú, že sa v uliciach objavuje od začiatku pandémie nezvyčajne vysoký počet hlodavcov, s výnimkou krátkeho obdobia v júli, kedy mohli uzavreté podniky obnoviť prevádzku.

Potkany sú najbežnejším druhom hlodavcov v Austrálii, kam sa ako invazívny druh dostali v 18. storočí na lodiach. Podľa deratizátorky Elizabeth Stantonovej boli videné vo štvrtiach Mosman, Bondi, Cronulla, Potts Point, Severné Sydney a tiež v Newtown, Glebe a v centrálnej obchodnej štvrti. "Koronavírus spôsobil problém, pretože keď sa všetko uzavrelo, prakticky sme eliminovali dostupnú potravu a vodu pre potkany a krysy. Tie sa začali sťahovať do iných oblastí," uviedla Stantonová.

Najlepšie štvrte v meste
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Počas májových karanténnych opatrení v Sydney denne zaznamenávali až 600 potkanov. Tento počet od augusta stúpol o ďalších 35 percent. Ich likvidácia nie je vôbec jednoduchá. "Potkany si vyvíjajú imunitu na rôzne typy návnad, a preto ich musíme zabíjať elektrickou technológiou. Sú vysoko inteligentné," dodala deratizátorka. 

VIDEO Robotníci pri čistení kanalizácie zažili šok: Objavili gigantického potkana!

Podľa Shauna Azhara z deratizačnej firmy Flick teraz hlodavci obsadzujú taktiež oblasti, kde majú k dispozícii vodu, ako napríklad parky, Darling Harbour či okolie opery. Potkany sa ale odvažujú aj do škôl a kancelárií.

Viac o téme: PotkanSydneyKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu