Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Mladík skočil do vody z rekordnej výšky: To, čo sa stalo po dopade, nikto nečakal

(Zdroj: Youtube/faz/Reuters)

LONDÝN - V snahe prekonať svetový rekord v skoku z vrtuľníka sa istý Brit nechal vyhodiť z výšky 40 metrov do mora. Po dopade na vodnú hladinu na určitý čas stratil vedomie a museli ho zachraňovať pripravení potápači. Či bude jeho akcia s ohľadom na okolnosti uznaná za rekord, nie je jasné.

Svedkovia uviedli, že skok 34-ročného Johna Breama mal k dokonalosti ďaleko; vo vzduchu sa totiž pretočil a do vody dopadol hlavou dolu. Počas cesty do nemocnice, keď už bol pri vedomí, podľa britských médií už hovoril a dokonca vtipkoval. 

Bývalý výsadkár, ktorý má prezývku "The Flying Fish (Lietajúca ryba), chcel prostredníctvom akcie neďaleko ostrova Hayling pri juhoanglickom prístave Portsmouth vyzbierať peniaze na dobročinné účely. Prostriedky majú dostať vojnoví veteráni, doposiaľ pre nich vyzbieral okolo 5000 libier (5522 eur). 

V Guinessovej knihe rekordov je zaznamenaných niekoľko podobne bláznivých akcií, medzi nimi najvyšší skok z útesu bez akýchkoľvek pomôcok. Brazílčan Laso Schaller v roku 2015 skočil vo Švajčiarsku z vodopádu vysokého takmer 59 metrov. 

Viac o téme: RekordSkok do vodyJohn Bream
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu