Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Šokujúce praktiky kňaza pri krste bábätka: Všetci sme kričali, aby prestal!

(Zdroj: Facebook/Ntina Shitta)

LIMASSOL - Veľmi znepokojivé reakcie užívateľov sociálnej siete vyvolali zábery krstu bábätka, ktorý viedol kňaz pravoslávnej cirkvi na Cypre. Po ich pozretí sa nikto nečuduje, že obrad bude mať pravdepodobne dohru na súde.

Ako drastické označujú užívatelia praktiky kňaza, ktorý krstil novorodenca neďaleko mesta Limassol. Počas slávnostného obradu, ktorým sa dieťa formálne stalo členom pravoslávnej cirkvi, sa mu totiž takmer vyšmyklo z rúk a skĺzlo do misy s vodou. Pád sa mu podarilo stlmiť uchopením bábätka za zadok. Zopárkrát ho ešte potom ponáral ho ako gumovú hračku, pričom si poranilo nohy.

Rodičom sa takéto zaobchádzanie vôbec nepozdávalo a kňaza nahlásili na polícii. Momentálne už čelí obvineniu z ublíženia na zdraví. "Kňaz udieral naše dieťa, všetci sme naňho kričali, aby bol opatrný, ale on odpovedal, že iba on je zodpovedný za krst. Dieťatko bolo v úplnom šoku, tento kňaz zničil náš najkrajší deň," uviedla vystresovaná matka Ntina Šittaová na svojom profile na Facebooku.

Boží služobník najskôr ponúkol rodine svoje ospravedlnenie, o pár dní neskôr ale v televíznom rozhovore poprel akékoľvek pochybenie. "Pravda je, že dieťa mi v istej chvíli takmer vykĺzlo z rúk. Položil som mu ruku pod bedrá, aby som ho chránil. Z mojej strany nešlo o žiadny úmysel zraniť ho. Pokrstil som už veľa detí. Keď som si uvedomil, že dieťa je v strese, pokúsil som sa rituál dokončiť čo najskôr," obhajoval sa. 

Viac o téme: KrstKňazCyprus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu