Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Mladík sa počas túry triasol o svoj život: Dramatický stret s pumou, myslel som, že som v háji

(Zdroj: Instagram/kunkyle)

PROVO - Americký mladík zverejnil video, ktoré zachytáva hotovú nočnú moru. Pri prechádzke po turistickej trase v štáte Utah zazrel niekoľko mláďat, o ktorých si myslel, že sú rysie. Keď sa ale ocitol zoči-voči agresívnej pume, už sa pomaly lúčil s vlastným životom.

Kyle Burgess zverejnil na Instagrame celé video nepríjemného stretnutia, ku ktorému došlo v sobotu na turistickej trase neďaleko Prova v Utahu. Je na ňom zachytené, ako narazil na skupinu mláďat, ktoré na prvý pohľad vyzerali ako rysie. Neskôr sa však pred ním objavila rozzúrená samica pumy a mladík pochopil, že je zle. "Akonáhle som si uvedomil, o aké zvieratá v skutočnosti ide, napadlo mi, že tamto je ich matka. Bol som v háji," spomína 26-ročný Kyle.

Rozhodol sa pred samicou cúvať, pričom celé stretnutie neprestajne nahrával na mobil. Napokon na pumu začal kričať v nádeji, že sa ubráni. Rovnako sa jej snažil ukázať, že je väčší. Puma sa na mladíka aj napriek jeho snahe viackrát vrhla s vystrčenými pazúrmi. "Nie! Nie! Choď preč! Prosím, choď preč! Dnes sa mi nechce zomrieť," zakričal Burgess v momente, keď sa k nemu vrhá zviera. Nakoniec sa mu podarilo chytiť kameň, ktorý hodil do šelmy. Tá následne utiekla preč. Kyle počkal ešte polhodinu, kým sa dal dokopy, aby zvládol prejsť približne tri kilometre do východiskového bodu. 

Strach v Sabinove! Obrovské zviera v blízkosti centra: VIDEO nočného stretnutia

Neskôr tento incident nahlásil Utahskej divízii pre divé zvieratá. Dvojica štátnych úradníkov pre ochranu prírody však nedokázala pumu ani jej mláďatá na druhý deň lokalizovať. Scott Root, manažér divízie, však podotkol, že incident by mal slúžiť ako pripomienka toho, že v prírode nie sme sami.

Viac o téme: Puma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu