Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

FOTO Blondínku (29) vyhodili z fitka: Bola vraj nevhodne oblečená... aj vy si to myslíte?

(Zdroj: Instagram/letterstoadel)

TENNESSEE - Američanka Julia Marenová zverejnila na Instagrame svoju skúsenosť z fitness centra a šokuje ňou mnohých užívateľov. Personál totiž vyhodnotil, že nemá na sebe vhodné oblečenie a požiadal ju, aby opustila zariadenie alebo sa išla prezliecť. Mladá žena označila takýto postoj za diskriminačný a zverejnením zážitku poukazuje na spoločenské predsudky namierené voči ženám.

Dvadsaťdeväťročnú Juliu z Tennessee chceli vypoklonkovať z posilňovne, pretože mala na sebe top, ktorý jej nezahaľoval celé brucho. "Dnes mi povedali, že ak si neoblečiem tričko, budem musieť opustiť fitko. Vyrušili ma pri cvičení, zložila som si slúchadlá a oznámili mi, že ak chcem pokračovať, musím sa prezliecť. Dokonca mi nejaké ponúkli," uviedla na Instagrame a zverejnila aj fotku, na ktorej má na sebe "nevhodný" čierny top a legíny s vysokým pásom. Znamená to, že problém predstavovalo približne sedem centimetrov jej odhaleného brucha, na ktoré sa očividne niekto sťažoval. "Pýtam sa, prečo sa nikto nezaoberal človekom, ktorého to rozptyľovalo," hnevá sa blondínka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Did you know that 65% of women actually try to avoid the gym over fear of being judged? Fitness Magazine conducted this study and in comparison, only 36% of men felt this way. Do you realize what this statistic suggests? That women are automatically more cautious about what they wear to the gym to avoid criticisms and negative comments. . . Today I was told I’d have to leave the gym if I didn’t put a shirt on with no explanation. My workout was interrupted and I was told to take out my headphones for someone to tell me they could “get me a shirt if I need one” and that if I wanted to continue my workout I had to put one on.... WHAT?! So you’re telling me that because three inches of my waist is exposed that I’m not welcome in the gym but meanwhile fucking Chad is over there with a cutout that shows his whole nipple? Got it. Thank you for taking time out of your day to let me know that double standards and sexism still exists. . . If the problem is that I will be a distraction, why isn’t the accountability on the one who is distracted? This is a deep rooted issue because I could EASILY talk about middle school uniform policies, prom dress codes, and evidently gym attire. When will we stop policing women’s bodies and HOLD THE OTHER’S ACCOUNTABLE FOR SEXUALIZING THEM. And WHEN will we start ALLOWING women to feel comfortable enough in the gym to wear whatever the fuck is comfortable to them in an otherwise already uncomfortable environment?! . . All I’m saying is that I’m showing up in a bro tank with my nipple out next time . . Edit:: this did not happen anywhere in Spring Hill, TN! It was a neighboring city that I will not be visiting again anytime soon

Príspevok, ktorý zdieľa Julia Maren (@letterstoadel),

Podľa nej sa všade hovorí o kódexoch obliekania a ona sa pýta, kedy sa už bude niekto zaoberať tým, že ženy si už ani do posilňovne nemôžu obliecť to, čo chcú. "Toto je hlboko zakorenená téma. Kedy prestaneme strážiť ženské telá a poukážeme na zodpovednosť tých, ktorí v nich vidia sexuálny objekt? A kedy dovolíme ženám, aby sa v posilňovni cítili dostatočne pohodlne a mohli nosiť všetko, čo je pre nich príjemné v inak už aj tak nepohodlnom prostredí?!" dodala Marenová.

Zároveň citovala štúdiu časopisu Fitness Magazine z roku 2019, podľa ktorej sa 65 percent žien vyhýba fitness centrám zo strachu pred posudzovaním okolia. Ten istý pocit má iba 36 percent mužov. "Je to neuveriteľné. Veď už nežijeme v 30. rokoch. A vyzeráš úžasne, niekto na teba očividne žiarlil," okomentovala Juliin príspevok iná žena.

Viac o téme: PosilňovňaFitness centrum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu