Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Ľudia sa búria proti stavbe v tesnej blízkosti ich bytov: Šialenosť na VIDEU, kto toto povolil?!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube/Ruptly)

KÁHIRA - Obyvatelia egyptskej Gízy sú rozhorčení kvôli stavbe mostu, ktorý vedie na niektorých miestach v tesnej blízkosti blízkosti obytných domov. Užívatelia sociálnych sietí zverejnili snímky stavby dotýkajúcej sa činžiakov, pričom jeden z obyvateľov bizarnosť situácie úplne vystihol, keď povedal, že bude môcť vodičov prechádzajúcich áut pozvať na balkón na čaj.

Snímky, ktoré sa objavili tento týždeň, sú z ázijskej časti Al-Umráníja. Stavba má byť dokončená tento rok a je súčasťou projektu Osa kráľa Salmána, nazvaného podľa kráľa Saudskej Arábie, s ktorým má Egypt úzke kontatky. Šéf egyptskej agentúry pre obnovu, generál Mahmúd Nasar v rozhovore pre televíziu MBC Egypt uviedol, že domy v blízkosti stavby budú strhnuté a pokiaľ boli postavené s povolením, dostanú obyvatelia odškodnenie. Podľa neho dokončeniu projektu nič nebráni.

"Tá stavba nás pripravila o slnko aj vzduch. Medzi tým mostom a balkónom nie je vôbec priestor, sme tu úplne uväznení. Mám povolenie tu bývať od mestskej časti Al-Umráníja, dodávajú nám vodu a elektrinu. Každý byt má vlastnú nájomnú zmluvu," posťažoval sa jeden z obyvateľov domu v blízkosti Hani Sabhí. "Keď prechádza auto, môžem vodičov pozvať na čaj na lodžiu. Ja, ktorý som sa sem prisťahoval kvôli lepšiemu vzduchu," povedal ďalší, pričom poukázal na absurdnosť celej situácie. 

Ľudia sa búria proti
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/Ruptly)

Minister dopravy Kámil Vazír projekt obhajuje s tým, že ide o stavbu mimoriadnej dôležitosti. "Nemôžeme obetovať záujem celej provincie kvôli jednému či dvom domom." Diaľnica má spojiť severnú a južnú časť provincie Gíza, podľa Vazíra ju bude denne používať 750-tisíc áut. Ďalej informoval, že bola zostavená ministerská komisia, ktorá má nájsť pre poškodených ľudí náhradné byty.

Viac o téme: StavbaMostEgypt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu