Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

KORONAVÍRUS Prehovoril otec (37) rodiny s desiatimi deťmi: Nečakaný dôsledok karantény

A čoskoro ich bude ešte viac! Zobraziť galériu (3)
A čoskoro ich bude ešte viac! (Zdroj: Facebook/Joób Márton)

BUDAPEŠŤ - Keď sa niekdajší maďarský majster sveta, kanoista Márton Joób oženil s Dórou, plánovali mať šesť detí. Zatiaľ ich majú desať a jedenáste je na ceste. Teraz, keď sú školy zavreté a v krajine platia obmedzenia proti šíreniu nákazy, sa potomstvo postaralo dvojici o prácu na plný úväzok s občas nepredvídateľnými dôsledkami.

"Myslíme si, že je všetko v poriadku a že chladnička je plná, ale o pár dní neskôr ju otvoríme a je takmer prázdna," hovorí 37-ročný Martón. Rodina používa dve chladničky a k tomu ešte obriu mrazničku. Na prepravu po okolí rodného mesta Segedín na juhovýchode Maďarska využíva minibus so sedemnástimi sedadlami. 

KORONAVÍRUS Prehovoril otec (37)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Joób Márton)

Najväčším problémom sa ale ukázalo byť domáce vzdelávanie. Šesť detí vo veku od 14 mesiacov do 15 rokov sa niekoľko týždňov učilo doma. Všetky domáce úlohy sa museli koordinovať, aby sa stihli včas. Uzavrenie v domove podľa rodičov ich deti naučilo, aby boli sebestačnejšie, lepšie spolupracovali pri upratovaní domácnosti, hrali sa v menších skupinách a upratovali po sebe hračky, čo pomáha zblížiť rodinu a posilniť ich kresťanské hodnoty.

KORONAVÍRUS Prehovoril otec (37)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Joób Márton)

"Koronavírus zmenil veľa vecí. Trochu sme spomalili," myslí si bývalý vrcholový športovec, ktorý ako člen štvorkajaku získal tri tituly majstra sveta v rokoch 2003 až 2007. Pandémia je síce doba plná starostí, ale vidieť svoje deti okolo seba im vraj dáva nádej. Joób prezradil, že by chcel ešte jedno či dve ďalšie deti. Okrem toho vstúpil aj do miestnej politiky, za opozičných socialistov je poslancom vo svojom rodnom meste. 

Viac o téme: DetiKaranténaKoronavírusMárton Joób
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu