Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Žena (39) sa vydávala ako panna: Manželia boli 12 rokov bez sexu, malo to krutý dôvod

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KANSAS CITY - Nevesta, ktorá chcela o svoje panenstvo prísť až počas svadobnej noci, sa zdôverila s bolestivými mukami, ktoré prežívala. Kendre Blairovej z Oak Grove neďaleko amerického Kansas City lekári po dlhých rokoch trápenia konečne diagnostikovali vaginizmus. Práve táto porucha spôsobila, že počas dvanásťročného manželstva bola bez sexu.

Tridsaťdeväťročná Kendra z Missouri vyrastala v striktnej kresťanskej domácnosti, kde bol sex pred svadbou úplne zakázaný. Po svadbe sa s manželom hneď pokúšali spolu milovať, no nešlo to. Prežívala totiž pri tom nepredstaviteľné muky. Napokon sa dozvedela, že trpí vaginizmom. Ten spôsobuje, že vaginálne svaly sa pri pokuse o prienik stiahnu, čo je pre ženu mimoriadne bolestivé a nepríjemné. 

Žena (39) sa vydávala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Blairová sa vydávala ako devätnásťročná. "Už deň po svadbe sme sa o to pokúšali, ale nešlo to. Myslela som si, že som iba nervózna, pretože neviem, čo od toho čakať," uviedla Kendra. Priznala však, že počas pokusu o sex mala pocit, že vo vagíne má kosť, cez ktorú sa jej partner skrátka nedostane.

Po niekoľkých mesiacoch neúspešných pokusov zavolala mame, aby sa s ňou poradila. Tá dcére povedala, že možno má len silnú panenskú blanu a musí sa naozaj veľmi uvoľniť. Spolu s manželom prežívala mladá žena dlhé obdobie frustrácie. Nakoniec sa s problémom obrátila na svokru, ktorá ju vzala ku gynekológovi. Vyšetrenie však nedopadlo dobre a Blairovej trápenie pokračovalo ďalej. 

Žena (39) sa vydávala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

O päť rokov neskôr sa rozhodla zájsť za ďalším odborníkom, ktorý konečne zistil príčinu jej neschopnosti mať sex. Bol ňou vaginizmus. Kendrino manželstvo už ale bolo príliš naštrbené a nedalo sa zachrániť. "Na náš vzťah to pôsobilo úplne katastrofálne, po dvanástich rokoch sa rozpadol. Mali sme ale aj iné problémy, nielen môj vaginizmus," dodala Kendra, ktorá si medzičasom našla nového priateľa Seana. Zároveň podstupuje terapiu, ktorá jej pomáha aspoň čiastočne obmedziť dôsledky vaginizmu. Vďaka tomu mala so Seanom už dvakrát sex. 

Viac o téme: SexVaginizmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu