Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Matka už mala dosť bordelu svojich troch detí: Takto ich donútila, aby začali upratovať!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Katrina Jones Neathey)

HORSHAM - Mamička z anglického grófstva West Sussex bola unavená z večného upratovania po svojich deťoch. Spísala preto špeciálnu zmluvu o upratovaní, ktorú jej tri deti museli podpísať. Za porušenie pravidiel budú musieť siahnuť do svojej peňaženky. Žena priznala, že ju prekvapilo, ako perfektne táto metóda funguje.

Katrina Neatheyová už mala dosť svojich neporiadnych detí - devätnásťročného Haydena,  o rok mladšieho Joshuu a trinásťročnej Olivie. Podľa zmluvy si musia deti po sebe upratovať. V prípade jej porušenia najstarší synovia zaplatia pokutu päť libier (5,8 eura), zatiaľ čo Olivia príde v takomto prípade o telefón. Pravidlá napríklad zakazujú popíjať sladké nápoje v izbách, jesť v posteli, neustlanie si postele či pravidlo určené výhradne pre Oliviu, týkajúce sa toho, že nesmie mať v izbe nejkap. 

FOTO Matka už mala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Trojnásobná matka priznala, že zo stavu svojej domácnosti bola zúfalá. "Snažila som sa presadiť isté pravidlá ohľadom ustielania postelí a poriadku v izbách, ale po niekoľkých dňoch bolo všetko po starom," spomína si. Spolu s deťmi sa objavila v šou "The Morning", kde sa pochválila, že jej "zmluvná" metóda funguje. "Som z toho skutočne prekvapená. Povedala som im, že som na nich naozaj hrdá, pretože mi dokazujú, že sa o seba dokážu postarať aj sami," uviedla Katrina. Dodala však, že synovia už museli zaplatiť pokutu vo výške viac ako dvadsať libier. Všetkých ubezpečila, že peniaze putovali do rodinného rozpočtu. 

FOTO Matka už mala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Diváci aj ľudia na sociálnych sieťach nápad kvitujú. "Myslím, že je geniálne učiť ich zodpovednosti za seba samých. Keď pôjdu na univerzitu, budú vedieť, ako sa o seba postarať," znie jeden z komentárov. Ďalšie matky zas podotkli, že svoje deti učia samostatnosti a poriadku už od desiatich rokov. Našli sa ale aj takí, ktorí s touto "drastickou" metódou nesúhlasili. "Rozhodne nie. Požiadajte ich, aby vám pomohli. Neočakávajte od nich, že sa z nich stanú upratovači," píše jeden užívateľ. Katrina si ale za svojím rozhodnutím stojí a obhajuje ho tým, že nikdy nie je príliš skoro na to, aby sa deti naučili postarať sa samé o seba.

Viac o téme: UpratovanieVýchova detí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu