Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Zo ženy (29) vážiacej 160 kg sa stal štvornásobný maratónec: Takto to dosiahla

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Instagram/lizzy_rockz)

BOSTON - Osud dvadsaťdeväťročnej Liz Rockovej je ďalším dôkazom o tom, že obezita je najmä výsledkom stavu mysle. Po tom, ako schudla niekoľko desiatok kilogramov, totiž tvrdí, že na chudnutí je najťažšie zmeniť myslenie a prevziať zodpovednosť za vlastné telo. Jej štvorročný zápas sa môže stať motiváciou pre tých, ktorí nevedia, ako na to.

Pohľad na fotografie Liz spred štyroch rokov je odstrašujúci a varovný zároveň. Hmotnosť vtedy 25-ročnej ženy dosahovala až 160 kg. Keby sa v tom čase nespamätala, možno by sa o jej živote hovorilo už iba v minulom čase. "Nemohla som robiť veľa bežných a samozrejmých vecí. Keď nemáte nadváhu, ani vám nenapadne, že môžete mať problém sadnúť si vo vlaku alebo zapnúť si bezpečnostný pás v lietadle. Obézni ľudia sú však nútení toto všetko riešiť," opisuje svoje nedávne strasti Američanka.

FOTO Zo ženy (29)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram/lizzy_rockz)

Svoje chudnutie odštartovala prihláškou do špeciálneho programu v Bostone. Spomína si na ťažké začiatky, keď si musela osvojiť nové vzorce správania a zabudnúť na nočné prejedanie. Naučila sa plánovať si jedlo každé tri až štyri hodiny. Na telefóne si nastavila budík, aby jej pripomenul, kedy má jesť. A hlavne musela zabudnúť na jedlo s vysokým obsahom cukru. Príprava zdravého a výživného jedla, ktoré vás má udržať vo forme počas celého dňa, je aj časovo náročná záležitosť. Jeho príprave venovala Liz väčšinou nedele, kedy si nakupovala a chystala stravu na celý týždeň. Potom sa mohla venovať práci a tvrdému tréningu. Vďaka tomuto postupu schudla na 63 kíl. 

FOTO Zo ženy (29)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram/lizzy_rockz)

Spolu s kamarátkou vyrazila Rocková na bostonský maratón Bra Run, počas ktorého ženy behajú v športových podprsenkách na podporu akceptácie svojho tela. Liz sa na štart postavila už štvrtý rok za sebou, pričom z roka na rok je štíhlejšia a zdravšia. "Strata hmotnosti mi priniesla do života veľa dobrých priateľov a nových zážitkov. Uvedomujem si ale, že boj s obezitou je celoživotný zápas. Treba mať preto okolo seba podporujúcich ľudí a nezabúdať na správnu životosprávu," dodala. 

Viac o téme: ChudnutieObezita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu