Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Lekári ostali v šoku, keď zistili, čo zablokovalo črevá tínedžera (13)

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

XINXIANG - Trinásťročný tínedžer trpel obrovskými bolesťami po tom, čo vypil populárny bublinkový čaj plný tapioky perličiek. Lekári v jeho hrubom čreve našli dva kamene trusu, ktoré upchali črevo. Chlapec priznal, že perličky prehltol celé, v dôsledku čoho sa v žalúdku zlepili a spôsobili neopísateľnú agóniu.

"Okolo tretej ráno, keď som mal pohotovosť, sa u nás objavil chlapec s náhlou bolesťou brucha," hovorí čínsky doktor Zhang Haiyang, ktorý pacienta vyšetroval. Tínedžer mu povedal, že približne týždeň predtým, než sa objavili bolesti, vypil takzvaný bublinkový čaj. Ten obsahuje tapioky perličky a je veľmi populárny najmä v ázijských krajinách. 

Lekári ostali v šoku,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Lekári z nemocnice Xingxiang v strednej Číne našli v chlapcovom hrubom čreve dva pevné objekty - kamene trusu. Jeden z nich meral tri centimetre, menší dva. Haiyang je presvedčený o tom, že to spôsobil spomínaný čaj. Perličky totiž neprežúval, zjedol ich celé. To spôsobilo, že sa v jeho čreve zlepili a úplne ho zablokovali. Lekári sledovali pacienta celú noc, na ďalší deň ho čakala operácia. Chlapec našťastie neutrpel nijaké vážne ani dlhodobé poškodenie čriev. 

Bolieva vás brucho? Šesť PRÍZNAKOV, že táto bolesť nie je normálna

Zdá sa, že tapioky perličky sú skutočným problémom. Sú hlavnou ingredienciou pri príprave bublinkového čaju. Jedna šálka zvyčajne obsahuje desiatky týchto škrobnatých guličiek, ktoré sa veľmi ťažko trávia. Nápoj pochádza z Thajska a často sa nazýva aj perlové mlieko alebo boba. 

Viac o téme: Bublinkový čajTapioky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu