Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Úspešná influencerka radí: Takto si v byte vyčarujete teplo domova

(Zdroj: Westwing)

BRATISLAVA - Marzena Marideko je poľská blogerka a influencerka, ktorá má záľubu v interiérovom dizajne. Táto inšpiratívna žena má na Instagrame vyše 400-tisíc sledovateľov, pritom uverejňuje prevažne fotografie z vlastného domu. Inšpirujte sa jej radami, nápadmi a kúskami, ktoré sa nesú v podobnom duchu, aké má doma.

Útulné a harmonické. Priam vás nabáda, aby ste sa usadili medzi teplé vankúše či pohojdali v kresle. Bývanie poľskej blogerky Marzeny Marideko, ktorá má veľký cit pre vytváranie krásnych a útulných zákutí, je naozaj nefalšovaným synonymom slovného spojenia teplo domova.

„Interiérový dizajn ma zaujímal odjakživa. Už ako tínedžerka som experimentovala so svojou izbou. Ale až keď som si kúpila svoj prvý byt, mohla som sa naplno vyžiť ako interiérová dekoratérka,“ prezrádza Marzena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Marzena Marideko (@marzena.marideko),

Svoj útulný dom neďaleko lesa starostlivo zariaďuje už dlhé roky. Využíva pri tom nielen svoj vycibrený vkus a estetické cítenie vyštudovanej historičky umenia, ale aj šikovné ruky, z ktorých vychádzajú krásne dekorácie. Nimi potom zdobí steny a zákutia v celom interiéri.

Dom je inšpirovaný prírodou, tichom a nenútenou radosťou zo života. Marzena preferuje drevo a jemné farby, jednoducho nadčasový dizajn, ktorý sa len tak nezunuje. Všetko v dome – od podlahy až po strop – si vyrobili s mužom sami.

„Stálo nás to veľa úsilia, preto som chcela, aby sme si tento náš dom mohli s radosťou užívať dlhé roky. Zamerala som sa na to, aby sa všetky miestnosti navzájom podobali. Keď zatúžim po zmene, stačí vymeniť doplnky v izbách a je to.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Marzena Marideko (@marzena.marideko),

Marzena radí, ako vytvoriť pôsobivý a útulný interiér

  • Mimoriadne nadčasovo pôsobí kombinácia bielej farby, dreva a prírodných materiálov.
  • Najdôležitejšie je svetlo. Práve ono vás sprevádza po celé dni počas celého vášho života. Každý kus nábytku či doplnok môžete časom vymeniť, ale dobrá poloha domu a jeho miestností vzhľadom na denné svetlo je veľmi dôležitá.
  • Textílie sú neoddeliteľnou a veľmi dôležitou súčasťou útulne pôsobiaceho interiéru. Kožušiny, plédy, závesy, vankúše a deky v neutrálnych bledých farbách zútulňujú a v kombinácii s drevom navodzujú dojem tepla a domácej pohody.
  • Inšpirujte sa prírodou a cestovaním. Biele steny nechajú vyniknúť pôsobivé štylizácie v prírodnom duchu. Starý rebrík premeňte na policu s háčikmi, vystavte na obdiv slamené klobúky či plátené kufre. Využite rastliny, kvety a konáre – čokoľvek nájdete v prírode.
  • Ak sa nechcete vzdať výraznejších odtieňov, dobrým riešením sú farebné vankúše oživujúce neutrálnu paletu interiéru.
  • Keď zatúžite po zmene, vymeňte doplnky v izbách. Presuňte vankúše zo spálne do obývačky alebo z pracovne do detskej izby.
  • Zariaďovanie berte ako zábavu. Treba skúšať, čo sa k čomu hodí. Číre sklenené vázy na ratanovej kuchynskej podložke s niekoľkými suchými rastlinami, vlastnoručne vyrobená nástenná dekorácia a je to. Nenáročné a efektné na pohľad.

Stolovanie

Stôl, najlepšie z masívneho dreva, ozdobte prírodným ľanovým obrusom, svietnikmi či drevenými doplnkami a na lavicu položte kožušinu. Nič nepokazíte ani viacerými vázami s čerstvými kvetmi či konármi.

Stoličky

Už dávno neplatí, že všetky stoličky pri stole musia byť rovnaké. Práve naopak, ak bude každá iná, celému jedálenskému kútu to dodá punc originality. Ich dizajn by sa však mal niesť v podobnom duchu, čo sa týka farebnosti a materiálov.

Svietidlá

Mali by pôsobiť ľahko, vzdušne a ladiť s nejakým iným doplnkom v interiéri. Žiadne ťažké kovové či plastové tienidlá. Siahnite skôr po prírodných materiáloch, ako sú bambus a ratan, a neutrálnych odtieňoch.

Hojdačky

Kto povedal, že hojdanie je len pre deti? Vyskúšajte, koľko radosti a zábavy prinesie do domácnosti v podobe závesného kresla či siete. Ideálne je umiestniť ich tak, aby ste mali dokonalý výhľad na každú stranu.

Textílie

Koberce, obrusy, plédy, deky, vankúše a závesy. Ľan, bavlna, koža, kožušina, zamat... Textílie z prírodných materiálov a jemná paleta farieb vytvárajú harmonickú a útulnú atmosféru v každej jednej izbe. Pohrajte sa s textúrami a miešajte odtiene tón v tóne.

Na stenu

Nič nedokáže zútulniť domov viac, ako osobné artefakty, ktoré napovedia čo to o majiteľovi. Fotografie, obrazy, umenie... Vystavte na obdiv všetko, čo je vášmu srdcu blízke. Pokojne si vytvorte na jednej stene akúsi minigalériu, ktorú môžete obmieňať podľa potreby a nálady kedykoľvek sa vám zachce.

Dekorácie

Lampáše, svietniky, zrkadlá, vence, svetelné reťaze... To všetko dokáže navodiť v interiéri skutočný pocit domova a útulnú atmosféru. Kombinujte ich však s mierou, pretože všetkého veľa škodí.


 

Viac o téme: DomDizajnBytMarzena MaridekoPohodo.skArchitektúra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu