Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Totálna zvieracia divočina: Jeden had požiera druhého, potom prišiel ďalší nečakaný útok

(Zdroj: Facebook/Evangeline Cummings)

GAINESVILLE - Floridská divočina vie byť poriadne divoká. Dôkazom je video, ktoré zdieľala zamestnankyňa miestnej univerzity na Twitteri. Na záberoch vidno hada, koralovca žltkastého, ktorý sa zahryzol do užovky. Na koralovcovi následne pristála osa a plaz sa začal divoko metať. Nie je jasné, ako k tejto divokej scéne došlo.

Na Twitteri sa minulý týždeň objavilo video od Evangeliny Cummingsovej z Floridskej univerzity. Na svojom dvore v meste Gainesville zachytila, ako sa koralovec žltkastý zahryzol do mŕtvej užovky. Oba hady zostali visieť na záhone ruží. Na koralovcovi ale potom pristála osa, čo hada vystrašilo a začal sa začal prudko metať, aby sa jej zbavil. 

Matka fotila svoje deti na prechádzke: Doma pozerá na FOTO a... preboha, veď im hrozila smrť!

Z videa nie je jasné, či osa bodla koralovca, aby ho usmrtila. Záhadou tiež zostáva spôsob, akým sa oba plazy ocitli na ružiach. "Neviem, ako sa tam dostala užovka. Spadla nejakému jastrabovi zo zobáka? A ako dokázal koralovec vyliezť po tŕnistých ružiach?" pýta sa Cummingsová.

Odpovede jej dala doktorandka univerzity Natalie Claunchová. Podľa nej koralové hady síce nie sú dobrými lezcami, ale potrava zadarmo je pre nich veľkým lákadlom. Východný koralovec žltkastý sa živí jaštericami, žabami a menšími hadmi. Je známy svojím silným jedom, svoje obete musí poriadne požuť, aby jed prenikol celým telom.

Viac o téme: HadFlorida
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu