Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Matka fotila svoje deti na prechádzke: Doma pozerá na FOTO a... preboha, veď im hrozila smrť!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Snake Catcher Victoria Australia)

ESKLADE - Lovec hadov z Austrálie zverejnil na Facebooku fotografiu, ktorú mu poslala matka dvoch malých detí. Počas prechádzky sa jej totiž podarilo zachytiť dobre zamaskovaného jedovatého plaza, vedľa ktorého bezstarostne kráčali jej ratolesti.

Pakobru východnú maskovanú trávou na prašnom chodníku sa podarilo zachytiť istej Alanne neďaleko mesta Esklade v austrálskom štáte Viktória. Fotografia vznikla počas prechádzky s deťmi pri rieke Mitta Mitta. To, že sa popri nich plazí aj jedovatý hadz, si všimla až neskôr. Snímku zverejnila na stránke organizácie Snake Catcher Victoria ako varovanie pre rodičov, ktorí vyrazia v týchto dňoch s deťmi do prírody.

Matka fotila svoje deti
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Snake Catcher Victoria Australia)

"Táto fotka dokazuje, že hady nie sú agresívne a potrebujú rešpekt. Buďte opatrní, aby ste ich zbytočne nevyrušili a rešpektujte ich. Nie je dôvod zabíjať ich," napísal riaditeľ organizácie Barry Goldsmith. 

Podľa regionálnej služby Wildlife Victoria by ale mala byť práve pakobra východná považovaná za druh, ktorý je pre človeka veľmi nebezpečný. Tento druh sa síce vyhýba kontaktu s ľuďmi, ale ak niekto náhodou naruší jeho súkromie a prekvapí ho, agresívne zaútočí. Vďaka svojmu čuchu a snímaniu pohybu loví vtákov, hlodavce, jašterice a iné druhy hadov. Po smrteľnom uštipnutí ich potom celé zožerie. 

Viac o téme: HadAustráliaPakobra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu